Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.09.2014, 12:46:19
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Paralizia din timpul somnului

http://www.doctor.info.ro/paralizia_..._somnului.html

Aici e o explicatie stiintifica, foarte obiectiva si descrie exact ceea ce patesc si eu.

"Printre cele mai spectaculoase caracterizari se numara prezentele "malefice", cum ar fi vizita unor demoni nevazuti ai noptii care poseda trupul "victimei"..."

Da, parca sunt in prezenta unei "legiuni". Atunci ma rog si strig catre Dumnezeu, si cu cat ma rog mai mult cu atat parca ma arde mai tare...

Ce ma sfatuiti? Mai are cineva boala asta? Trebuie sa o interpretez echilibrat din punct de vedere spiritual? Sa fiu ignorant, precum sfatuieste Sfintii Parinti in cazul viselor?

P.S: Pe langa aceasta boala recunoscuta stiintific, am avut vise care probabil daca le-as transcrie aici, as fi banat instant.

Doamne ajuta!
Vechi 11.09.2014, 14:26:46
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

După opinia mea, prioritatea ar fi un consult medical. Argumentul: multe dezechilibre în funcționarea corpului pot să se manifeste în acest mod, cu modificări spectaculoase (dar nu neapărat semnificative) la nivelul conștiinței și comportamentului. E posibil să fie o dereglare a somnului (domeniu distinct al medicinei) sau manifestarea unor modificări neurologice. Deci mai întâi consult medical, somatic.
Abordarea psihologică (ori poate chiar psihiatrică) ar urma eventual după aceea, funcție de evaluarea medicului și de evoluție. Poate fi vorba de stări conflictuale cu nivel de funcționare la nivelul inconștientului (nevroză, stres etc.), însă despre aceasta are rost să vă interesați doar după consultul somatic.
Posibilitatea unor atacuri demonice sau cum doriți să le numiți, nu este desigur exclusă.
Totuși, în foarte multe situații (aș spune în majoritatea, conform statisticilor medicale), ceea ce părea a fi un fenomen duhovnicesc s-a dovedit, după tratamentul medical administrat și urmat în mod corect, doar o manifestare a corpului (din care face parte și creierul). Multe "posesiuni" au fost tratate cu medicație de la farmacie... Întrebați doctorii și vă veți convinge.

Pe de altă parte, chiar dacă astfel de situații neplăcute nu vor mai apărea, e de domeniul evidenței că un om credincios are o legătură strânsă cu Biserica, cu duhovnicul. O viață de credință îngrijită are nu doar încercări ci și leacuri pentru momentele mai dificile, cum ar putea fi acesta pe care ni l-ați împărtășit.

Singurul lucru pe care v-aș sugera să NU îl faceți este ca, în loc să vă ocupați de consultul medical și de spovedanie, să începeți a vă face griji peste griji, să vă irosiți în gânduri și presupuneri, să "cercetați" problema aici pe forum de-a lungul a zeci de pagini de "sfaturi" și certuri... De asta sunt sigur că nu vă va aduce nici un folos, dimpotrivă...

Toate cele bune,
Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 11.09.2014, 14:27:07
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT Vezi mesajul
http://www.doctor.info.ro/paralizia_..._somnului.html

Aici e o explicatie stiintifica, foarte obiectiva si descrie exact ceea ce patesc si eu.

"Printre cele mai spectaculoase caracterizari se numara prezentele "malefice", cum ar fi vizita unor demoni nevazuti ai noptii care poseda trupul "victimei"..."

Da, parca sunt in prezenta unei "legiuni". Atunci ma rog si strig catre Dumnezeu, si cu cat ma rog mai mult cu atat parca ma arde mai tare...

Ce ma sfatuiti? Mai are cineva boala asta? Trebuie sa o interpretez echilibrat din punct de vedere spiritual? Sa fiu ignorant, precum sfatuieste Sfintii Parinti in cazul viselor?

P.S: Pe langa aceasta boala recunoscuta stiintific, am avut vise care probabil daca le-as transcrie aici, as fi banat instant.

Doamne ajuta!
Ar trebui sa mergi la un medic. Nu cauta tratamente medicale pe internet. Ai o problema reala de care numai un medic se poate ocupa.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2014, 15:15:13
antoniap
Guest

Implicit

Consider ca ar fi nevoie de o spovedanie generala si de niste Sfinte Masluri urmate de Molifte. Post, rugaciune si sfestanie acasa. De asemenea, sa stropesti cu aghiasma si sa dai cu tamaie prin casa cat mai des. Dumnezeu sa-ti ajute!

Mai intai la preot si apoi vezi daca mai e cazul sa mergi si la medic.

Last edited by antoniap; 11.09.2014 at 15:17:24.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2014, 21:09:14
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Consider ca ar fi nevoie de o spovedanie generala si de niste Sfinte Masluri urmate de Molifte. Post, rugaciune si sfestanie acasa. De asemenea, sa stropesti cu aghiasma si sa dai cu tamaie prin casa cat mai des. Dumnezeu sa-ti ajute!

Mi s-ar parea mai logic invers. Nu de alta, dar ti-ai asuma sa ai pe constiinta, sa fereasca Dumnezeu, agravarea acestei probleme/incercari a fratelui, pentru ca a intarziat vizita la medic? Misticismele au locul si rostul lor, desigur: ele sunt, dupa a mea umila parere, un placebo deseori extrem de eficient.

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 11.09.2014 at 21:13:39.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2014, 21:16:18
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:

Imi pare rau sa te contrazic, dar sunt mult mai multe cazuri in care doctorii au vindecat boli decat cazuri in care preotii au intervenit cu ceva, si a dat si rezultate.

Mai intai la medic, dupa aceea si la preot daca nu s-a rezolvat nimic.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2014, 08:29:07
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

...sau le-ar putea face pe amandoua ; nu ar fi o problema.

Dar consultul medical e absolut obligatoriu; Dumnezeu lucreaza si prin oameni care nu sunt preoti (medici in cazul de fata).
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2014, 10:58:09
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Problema ta pare a fi si o problema duhovniceasca.

Ce iti recomand eu ?

Povatuire
Sa mergi sa vorbesti cu ieromonahi, cu calugari preoti din manastiri.
Ei cunosc bine simptomatologia asta si pot sa te ajute daca este o problema duhovniceasca.
Si pot sa-ti spuna si cauza si vindecarea.
Daca este o problema duhovniceasca ei or sa o gaseasca.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2014, 11:02:57
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Mi s-ar parea mai logic invers. Nu de alta, dar ti-ai asuma sa ai pe constiinta, sa fereasca Dumnezeu, agravarea acestei probleme/incercari a fratelui, pentru ca a intarziat vizita la medic? Misticismele au locul si rostul lor, desigur: ele sunt, dupa a mea umila parere, un placebo deseori extrem de eficient.
Nu sunt de acord ca preotul sa fie pe locul al doilea intr-o astfel de problema. Dar ficare e liber sa procedeze cum crede. E bine ca pe acest forum sa formulam pareri din perspectiva ortodoxa, nu s-o denigram indirect.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2014, 12:10:18
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Nu sunt de acord ca preotul sa fie pe locul al doilea intr-o astfel de problema. Dar ficare e liber sa procedeze cum crede. E bine ca pe acest forum sa formulam pareri din perspectiva ortodoxa, nu s-o denigram indirect.
Daca compari perioada medievala, cand deseori preotii erau si medicii satului, cu perioada moderna, cand medicii sunt persoane calificate si stiu ce fac, o sa observi ca acum lumea are sanse de vindecare de o multime de ori mai mare.

Preotii au un rol pe pamant: intretinerea sufletului.

Medicii au alt rol: intretinerea fizicului.

Hai sa nu-i amestecam.
Reply With Quote
Răspunde