Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2013, 14:53:25
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Apel la rugaciune pentru Ionut si pace in tara (situatia escaladeaza)

Eu ma simt rau. In ultimele zile se intampla lucruri oribile care ma sperie si ma pun pe ganduri.
Vad ca situatia escaleaza in tara si tinde sa se extinda.
Am sentimentul ca se poate intampla ceva grav si de aceea cred ca solutia cea mai buna pentru un forum crestin si ortodox este sa ne rugam pentru sufletul acelui copil si pentru ca sa se gaseasca solutii urgente si sa se revina la pace.
Ma intreb in acelasi timp si de ce Dumnezeu a lasat sa se intample asta? Poate ca este ca si in alte imprejurari, un semnal de alarma, pentru a atrage atentia asupra unor probleme grave si care necesita solutii urgente?

1. A murit acel copilas de 4 ani - deja apar multe semne de intrebare (nimic nu este exclus deocamdata si inca nu s-a lamurit situatia.)
Indiferent ce a fost, sa ne rugam pentru sufletul lui.

2. S-a ajuns ca lumea nu mai gandeste limpede, se asmut grupe de oameni una impotriva alteia, peste tot se folosesc termeni oribili si un limbaj cumplit la adresa oamenilor (inclusiv pe acest forum ortodox!).
Lumea nu vrea/poate sa mai gandeasca. E posbil sa se fi intamplat si altfel. Inca nu se stie. Exista mai multi vinovati. Sunt multe supozitii si semne de intrebare.

3. Oamenii au ajuns violenti si isi fac dreptate singuri omorand cu cruzime caini.

4. Mai sunt si alte aspecte care cumva se suprapun in aceste zile- conflicte in diverse domenii.
In tara este un vulcan si mie imi este frica.

Mi-e este mila de copilul acela, de fratele lui socat, de alte victime ale cainilor. Nu stiu, sunt rupta in acest moment. Mi-e mila si ii inteleg pe toti. Si pe caini si iubitorii lor.

Se intampla multe pe lumea asta si lumea este deja obosita si nu mai are putere.
Nu numai cainii sunt vinovati pentru starea asta si pentru raul oamenilor.
Trebuie vazut totul. Cainii maidanezi platesc acum pentru toti. O.K. Dar cu asta se va incheia? Exista multi raufacatori in lume (oameni), exista si alte probleme care necesita solutii urgente.
Exista de ex. situatia oamenilor care depasiti de probleme si gerutati nu se mai pot ocupa cum trebuie de copii. Toti la lucru. Cine sa se ocupe de copii ca sa nu mai hoinareasca singuri pe maidane, prin cimitire, prin diverse locuri departe de supraveghetori, cazand victime diverselor situatii cumplite (caini, raufacatori)?
Sunt multe de spus, multe de rezolvat.

O alta situatie pe care am aflat-o intamplator zilele acestea este in sistemul medical. Se invinovatesc oribil alte persoane pentru ca cineva a primit organ se pare pe cale incorecta, sau nu stiu, altii asteapta si nu primesc. In fine.
Cazul probabil ca il stiti, nu vreau sa dau nume aici. Nu conteaza persoanele ci situatia.
S-a ajuns si la asta. Sa se bata lumea pe organe, pe viata si moarte!
Cumva nu mai avem cu totii loc pe lumea asta. Este cumplit.

Nu stiu ce se intampla in tara (si in lume). Si toate explodeaza acum.

In concluzie, in loc sa scriem aici polemici fara sfarsit si fara cap (cel mai rau), haideti sa ne rugam pentru rezolvarea pasnica a situatiilor. S-a ajuns la mesaje oribile cu termeni vulgari, cu blesteme si dorinte de o mare cruzime. Inclusiv pe un forum ortodox! Suntem oameni! Suntem, parca a asa spuneau unii, fiinte superioare, frumoase, bune, crestini, ortodocsi. Si discutam despre pacat, spovedanie si impartasanie pe de alta parte. Nu-i posibil chiar asa!

Sa ne rugam pentru acel copil care a murit si alte victime ca el.
Sa aprindem o lumanare si sa ne rugam sa nu se ajunga la ceva mai rau.

Sa ne ajute Dumnezeu si Maica Sa sa fim mai buni sa mai schimba lumea asta.
O luam cu totii razna si nu e bine.

Sa ne rugam sa fie mai bine.
Exista o rugaciune care face mult bine: "Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa."
De mii de ori s-o spunem in gand si sa nu mai scriem/facem rautati.

Exista o carte superba: "Pelerinul Rus". Cititi-o.

Last edited by sophia; 08.09.2013 at 21:13:29.
Reply With Quote