![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi poate oferi cineva site-uri sau surse unde pot gasi predici sau orice cuvantare a parintelui Nichita Pascan? mi-ar face o deosebita favoare, multumesc!
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca poti gasi; tipul este un ultraschismatic, un dezertor la stlisti. Asa ca o fi avut, foarte probabil or fi fost sterse din momntul in care a devenit apostat si fugar.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu ani in urma , Sf. Min. Brincoveni avea la vinzare CD-uri cu predicile parintelui . Multi, f. multi dintre cei care frecventau minastirea au cumparat cu nesat aceste CD-uri cu predicile . Parerea mea personala este ca nu sunt chiar asa greu de gasit . Mult va va fi pina ce veti da peste un fost fiu duhovnicesc al parintelui si astfel veti ajunge si la predici. Pot sa va spun insa ca predicile sunt deosebite . Daca nu aveti idei preconcepute si le veti asculta va vor fi de mult folos ! Cit despre povestea cu ultra schismatic sau ultra... marin sau ultra...violet , ca sa ma exprim asa, este mult prea multa diferenta fata de realitate ! F. putini sunt cei care cunosc cu adevarat povestea parintelui Nichita Pascan !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu respect. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ar trebui sa faceti acest lucru, inainte de a raspunde pe un topic pur ortodox. Macar pe unele topicuri dorim si noi intimitate, fara interventia celor care tin de alta Biserica... daca se poate. Please! si iertare totodata, dar ne e f important acest lucru. Multumesc! |
|
|||
|
|||
![]()
Uite ca unul care "tine de alta Biserica" cum zici tu gandeste mai ortodox decat tine..
In ceea ce priveste predicile dumnealui..sa fim seriosi, probabil a cunoscut si timpuri mai bune, dar povestea cineva cand a fost ultima data pe la el inainte de gestul cu dezertarea, ca a tinut o predica misogina de au luat-o la fuga femeile care le adusese cu el, nu prea bisericoase dar credea el ca poate poate cumva le apropie de Biserica. Ei bine, ce o fi fost candva omul asta o fi fost..acum are multe suflete pe constiinta. Sau ar trebui. Pr. Nichita Pascan: cădere sau scăpare? http://www.chiazna.ro/1068/pr-nichit...re-sau-scapare Last edited by AlinB; 14.09.2011 at 11:24:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Era folositor sa faceti o precizare mai inainte de a apuca sa va spuneti parerile : cum ca nu ati vazut, nu ati auzit si nu ati vorbit nici o data cu duhovnicul in cauza dar ca doriti sa va spuneti parerile ! Era mult mai reala si mai decenta o asemenea atitudine ! Am in familie membrii care au fost fii duhovnicesti cite 13 ani ai acestui duhovnic , stiu ce vorbesc despre el !
|
|||
|
|||
![]()
Cunosc persoana care si-a exprimat punctul de vedere acolo si consider ca are o judecata destul de matura si serioasa.
Asta una la mana. A doua la mana, trecand peste ce a fost si a facut pana la gestul dezertor, fie sa fi fost fara nici o pata, gestul respectiv arata ca lucrurile au sfarsit prost pentru dumnealui. Iar personal si strict general, nu cred ca la o asa mare cadere se ajunge chiar peste noapte. Iar a treia la mana, consider ca fiind acolo unde este e mai bine sa nu mai fie luat de reper. Desigur, cei care se simt personal legati de dumnealui, simt poate, binecuvantatul impulsul sa se roage pentru intoarcerea lui la credinta - fara doar si poate nimic rau in asta. Insa ma gandesc si la sufletele care s-au smintit din pricina dumnealui, in special cele care i-au urmat gestul ca de ex. maicutele care au plecat cu el si multe altele care persoane care nu le stim - deci nu e un aspect care trebuie tratat usor. Acum, as vrea si eu sa inteleg ce spuneti, ca a fost un bun duhovnic si credincios ortodox sau ca inclusiv gestul sau final de a parasi ortodoxia este unul bun, duhovnicesc? Last edited by AlinB; 14.09.2011 at 19:45:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Termenul de ,,credincios ortodox" este rezervat mirenilor si nu duhovnicilor . A ales insa o alta cale , la un moment dat ! Si sfintul Ioan Maximovici si toti cei din ROCOR au ales la un moment dat altceva decit Biserica Rusa din Uniunea Soviatica, este un exemplu . Eu , personal, ii urmaresc evolutia si alegerile in ciuda oricaror pareri .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare asta ai cerut? Ma indoiesc; dar noi asa ne ajutam aproapele, care are o nevoie: ii sugeram ce are voie sa isi doreasca si ce nu, adica controlam! Nu numai ca suntem off-topic - lucru care nu deranjeaza pe nimeni din administratia forumului, in ciuda faptului ca regulamentul de functionare spune altceva - dar uitam in final de tot de ce a fost deschis topicul. Lucrul acesta a devenit aproape o regula, nu o exceptie; si asta pur si simplu pentru ca avem impresia ca stim mai bine decat altul ce ii trebuie acestuia, ce are voie sa-i placa sau sa ii displaca, de parca ar fi disparut liberul arbitru. Frate Zaharia, daca ai un site cu aceste predici, fii amabil si posteaza-l, caci am cautat si nu am gasit pe net. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Nichita Marturisitorul | sorinzaj | Intrebari utilizatori | 0 | 03.04.2012 08:04:46 |
Parintele Parintele Iustin Parvu | ClauCioc1969 | Intrebari utilizatori | 2 | 10.02.2010 14:10:10 |
Atelier Iconografic "Sf. Nichita" | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 12.11.2009 20:28:43 |
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 20.01.2009 04:57:26 |
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 15:57:47 |
|