Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 21:13:10
Membru Membru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.10.2010
Implicit O necunoscuta

Vrea sa stiu si eu daca fiind crestin ortodox pot asista la o slujba catolica intr-o biserica catolica Asta am facut astazi din PURA CURIOZITATE si nimic mai mult
A 2 a intrebare daca este bine sa ne rugam si la sfinti catolici - facatori de minuni EX Anton de Padova , noi fiind ortodoxi?
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 21:36:31
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Membru Vezi mesajul
Vrea sa stiu si eu daca fiind crestin ortodox pot asista la o slujba catolica intr-o biserica catolica Asta am facut astazi din PURA CURIOZITATE si nimic mai mult
A 2 a intrebare daca este bine sa ne rugam si la sfinti catolici - facatori de minuni EX Anton de Padova , noi fiind ortodoxi?
Normal că este interzis, și încă cum.
Uite ce spun Sfintele Canoane:

Canonul 9 Laodiceea (ocolirea așezămintelor ereticilor): „Celor ce sunt ai Bisericii nu le este îngăduit să meargă Ia cimitirele ori la cele ce se zic locuri mucenicești ale oricăror eretici pentru rugăciune ori pentru vindecare; și unii ca aceștia, de vor fi credincioși, să se excomunice până la un timp anumit. Iar pocăindu-se și mărturisindu-se că au greșit, să se primească.”

Canonul 64 Apostolic (oprirea comuniunii cu necreștinii și ereticii): „Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se și caterisească și să se afurisească.”

Amintesc de asemenea că „tainele” ereticilor sunt false și nu au putere, sunt praf în vânt, nimic mai mult:

Canonul 46 Apostolic (tainele ereticilor nu sunt taine): Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtășire are Hristos cu Veliar ? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul ?

Știi ce se spune „Curiozitatea a omorât pisica”. Păi cum, ne ducem așa de capul nostru doar pentru că suntem curioși? Păi până unde frate să ne împingă curiozitatea?

Ia să mă duc și la catolici și la protestanți, dar uite măi că și secta de pe strada ceea mi-a stârnit așa o curiozitate sau să fac călătorii prin India sau China să mă duc în templu la budiști sau la hinduși doar așa că sunt curios ce fac ei... Nu se poate, fără compromisuri. Nu te lăsa împins în felul acesta ca apoi satana să te îndemne să faci mai mult decât să fii curios.

„Dar hai, roagă-te cu ei că n-are nimica”, „Da uite că și protestanții sunt frați creștini”, „Da și azima e bună” că doar cu asta umblă vrăjmașul viclean, cu bombonica, cu biscuitul, cu gustări aparent inocente dar care sunt foarte primejdioase pentru suflet.

Mare grijă.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!

Last edited by colaps; 11.01.2011 at 21:45:01.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 21:43:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Din punct de vedere ortodox, desigur că vă vor răspunde mai bine cei care sunt ortodocși.
Acuma, părerea mea ca și catolic:
-este bine să participați la slujbe catolice, dar nu să vă împărtășiți (afară de împrejurări extreme). Nici un acatolic nu este bine să se împărtășească la catolici, afară de cazul în care contemplă convertirea sa, caz în care ar fi preferabil să facă lucrurile în următoarea ordine: mai întâi înscriere formală în Biserică, mai apoi cuminecarea. Altfel, există pericol de relativism eclezial, iar relativismul eclezial duce, mai devreme sau mai târziu, la relativism dogmatic și moral.
- puteți să vă rugați oricărui om, trecut dintre noi, despre care credeți că se află la masa împărăției lui Dumnezeu. În afară de sfinții consacrați de Biserica dv, aceștia pot fi: bunici sau străbunici ai dv, oameni despre care aveți motive să credeți că au dus o viață sfântă (poate vreun fost profesor sau preot). Ceea ce este interzis este cultul PUBLIC al unor sfinți nedeclarați ca atare de Biserica dv.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 21:55:06
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Din punct de vedere ortodox, desigur că vă vor răspunde mai bine cei care sunt ortodocși.
Acuma, părerea mea ca și catolic:
-este bine să participați la slujbe catolice, dar nu să vă împărtășiți (afară de împrejurări extreme). Nici un acatolic nu este bine să se împărtășească la catolici, afară de cazul în care contemplă convertirea sa, caz în care ar fi preferabil să facă lucrurile în următoarea ordine: mai întâi înscriere formală în Biserică, mai apoi cuminecarea. Altfel, există pericol de relativism eclezial, iar relativismul eclezial duce, mai devreme sau mai târziu, la relativism dogmatic și moral.
- puteți să vă rugați oricărui om, trecut dintre noi, despre care credeți că se află la masa împărăției lui Dumnezeu. În afară de sfinții consacrați de Biserica dv, aceștia pot fi: bunici sau străbunici ai dv, oameni despre care aveți motive să credeți că au dus o viață sfântă (poate vreun fost profesor sau preot). Ceea ce este interzis este cultul PUBLIC al unor sfinți nedeclarați ca atare de Biserica dv.
Cred ca daca intelegi religia pe care o ai si scopul tau pe pamant si te impartasesti cu Sfintele Taine si te legi sufleteste de SFintii care au murit pt apararea credintei tale,pt ca tu acum,dupa sute de ani sa te poti bucura de adevar NU MAI AI NEVOIE DE NIMIC IN PLUS
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 22:06:06
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:

Chiar daca ma repet o fac inca odata ,noi nu avem doi Dumnezei unul singur exista si la acela ne inchinam in orsicare lacas de cult ne-am afla .Religiile difera si asta tot oamenii le-a facut . 'Dar nu religia ne mintuieste ci credinta noastra . Asa ca iubita necunoscuta daca crezi intrun-l Dumnezeu cel ce a facut Cerul si Pamintul poti sa te rogi acolo unde simti ca poti sa o faci ,dar sa o faci din tot cugetul si cu toarta simtirea si dragostea ta fata de Dumnezeu . Amin!
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 22:14:22
Membru Membru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.10.2010
Implicit

M-am dus cu cineva care obisnuieste sa se roage si la sfintii nostrii dar si la sfintii catolici ...si am gasit acolo din ce in ce mai multi ortodoxi care declara ca sunt mai mult ajutati de acestia decat de sfintii nostrii....ciudat
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 22:28:30
caty_deea's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=Membru;322231]M-am dus cu cineva care obisnuieste sa se roage si la sfintii nostrii dar si la sfintii catolici ...si am gasit acolo din ce in ce mai multi ortodoxi care declara ca sunt mai mult ajutati de acestia decat de sfintii nostrii....ciudat[/QUOTEDar

Dar de unde stiu ei cine ii ajuta?Stiai ca si diavolul face minuni ca sa insele pe oameni?
Si apropos judecata va fi individuala.Sunt decizii de care depinde mantuirea ta si cel mai bine ar fi sa le iei tu singura,ca daca dai gres nu te vor scoate prietenele basma curata.
Roaga.te Sf Fecioare,la Sf Nicolae,Sf Ioan etc etc si sa ne impartasesti si noua bucuria si pacea pe care o vei simti.
O sa ne rugam si noi pt tine
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 22:47:23
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

eu am inceput sa "practic" ortodoxia dupa ce am frecventat biserica catolica o perioada - fiind mai aproape de casa - , stiu ca nu e permis dar acesta a fost inceputul in cazul meu (asa mi s-a facut pofta )
Vechi 11.01.2011, 22:47:44
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Implicit

Diavolul face minuni? De unde si pana unde asta? O fi el mai puternic, insa nu e suficient de puternic incat sa intervina in lumea fizica si sa faca minuni.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 22:56:26
caty_deea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Diavolul face minuni? De unde si pana unde asta? O fi el mai puternic, insa nu e suficient de puternic incat sa intervina in lumea fizica si sa faca minuni.
Minune adica ceva ce omul nu isi poate explica.Mai presus de intelegerea noastra limitata.De exemplu magicienii care reusesc in piete publice sa ridice diverse obiecte de la pamant ex scaune o fac prin puterea diavolului.Recomand cartea Mari iniatiati ai Indiei si Pr Paisie
Reply With Quote
Răspunde