Citat:
În prealabil postat de antoniap
Razvan,
As fi vrut sa nu fii tu cel care afirma astfel de lucruri despre parintele Gabriel. Dumnezeu sa te calauzeasca si sa-ti arate cine a fost si cine este parintele Gabriel Nicu!
In privinta parintelui nu-mi fac griji. Eu imi fac doar datoria de a informa ce am vazut si am auzit, in rest fiecare comenteaza cum considera.
Cine ti-a spus ca parintele Gabriel deschidea carti pentru a ghici si pentru a face prorociri? Daca afirmi din proprie initiativa, atentie ca totul se plateste! Prea usor aluneci si cazi in pacatul de a judeca oameni pe care nu-i cunosti. Indiferent cine si ce ar fi zis despre acesti duhovnici, asigura-te ca nu gresesti cand afirmi ceva. Mai ales cand critici. I-am luat apararea parintelui Argatu deaoarece parintele Gabriel a garantat pentru Sfintia sa si pentru parintele Lavrentie de la Frasinei ca vor avea sfinte moaste. Eu nu stau sa inventariez pacatele sfintilor. Ale mele imi sunt suficiente.
Sincer, imi pare rau pentru tine , nu pentru ca ai formulat astfel de aprecieri. O femeie care se ocupa cu farmece si careia parintele i-a interzis sa mai vina la biserica la Gresia, auzind ca a aparut cartea parintelui Gabriel a facut taraboi la manastirea la care se vindea, sustinand ca acest preot a fost vrajitor. La putin timp, si-a dat foc.
Au existat si desfranate care incercat sa spuna despre anumiti sfinti ca ar fi fost niste pacatosi. Si totusi, dupa o anumita perioada, lucrurile s-au lamurit.
Imi pare rau ca nu l-ai cunoscut si tu pe acest parinte. Atunci n-ai mai fi vorbit asa. Crezi ca vrajitorii au puterea de a-i intoarce pe oameni la credinta? Nu numai aspectul spectaculos este cel care conteaza. Dincolo de acesta, exista calugari , preoti si buni crestini care s-au format intr-un mod placut lui Dumnezeu. Nu-i subapreciez pe cei carora nu li s-au dat astfel de daruri. In fond, Dumnezeu lucreaza prin cine vrea, chiar si prin cele mai proaste ale lumii, ca sa mustre pe cele intelepte.
|
Multumesc pentru clarificarea nelamuririi mele, venite in urma lecturarii materialului de pe forum.Daca oamenii afirma ca parintele Argatu si parintle Nicu nu au practicat divinatia,adica nu au ghicit prin deschiderea cartilor,ca la ghicitoare(si ele tot carti deschid :de cupa, caro, trefla,pica),ci,dimpotriva,au criticat pe acele femei care recurg la astfel de practici oculte,eu am incredere ca o spun cu toata sinceritatea.
De altfel,este o atitudine crestineasca sa ai incredere in om pana la proba contrarie si nu invers. Niciun preot nu poate lucra minunile daca nu-i acordam minimum de incredere.Atitudinea severa,de suspiciune ,de tribunal sau de Inchizitie,contrasteaza cu blandetea crestineasca,atat de caracteristica ortodoxului. Ar trebui sa invatam cu toti de la felul de a fi al parintelui Antonie Plamadeala.Chiar si atunci cand vorbea despre eretici si erezii grave,o facea fara sa se incrunte,fara sa ameninte cu degetul si fara sa dea foc.O facea cu duhul blandetii,jovial,condescendent.Un adevarat pastor ortodox.Dumnezeu sa-l odihneasca !