06.11.2008, 00:57:06
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios
cine a citit viata Sf.Nectarie??? ce v-a placut/marcat/impresionat cel mai mult???
|
Din viata Sf Nectarie scrisa de tine mai sus iata ceea ce mi-a inmuiat mie inima(ptr a nu scoate din context am dat citat mai lung dar am subliniat ceea ce mi s-a parut ff important):
[COLOR=#333333] [SIZE=3]"........ vorbindu-l de rău către patriarh, cum că dorește să-i ia locul. Aceasta a tulburat pe toți și a făcut să fie eliberat din cinstea arhierească în care se afla. [SIZE=4]Cerându-și iertare de la toți, cu toate că nu greșise nimănui cu nimic,[/SIZE] dovedind o adâncă smerenie, a dat slavă lui Dumnezeu, căci și cu dânsul s-a împlinit cuvântul Mântuitorului, Care zice: "Fericiți veți fi, când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea" (Matei 5,11). Apoi s-a retras la Atena, în anul 1891, [SIZE=4]sărac, defăimat de ai săi și nebăgat în seamă, având toată nădejdea numai în Dumnezeu și în rugăciunile Maicii Domnului."[/SIZE]
[/SIZE][/COLOR][COLOR=#333333] [SIZE=3]"Dorind la bătrânețe să se retragă la mai multă liniște, a construit între anii 1904-1907, cu ajutorul multor credincioși si ucenici, o frumoasă mănăstire de călugarițe, în insula Eghina, din apropierea Atenei, rânduind aici [SIZE=4]viață desăvârșită de obște"
[/SIZE][/SIZE][/COLOR][COLOR=#333333] [SIZE=3]"Mai ales după primul Război Mondial, numeroși săraci și bolnavi, lipsiți de orice ajutor, veneau la el ca la părintele lor sufletesc. Iar Sfântul Nectarie a dat poruncă maicilor ce se nevoiau în mânăstirea sa să împartă la cei lipsiți, orice fel de alimente și să nu păstreze nimic pentru ele, căci Dumnezeu, prin mila Sa, îi hrănea și pe unii și pe alții"[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#333333] [SIZE=3][/SIZE][/COLOR]
|