View Single Post
Vechi 03.11.2008, 20:00:41
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Nu inteleg care este scopul tau de ai postat aceasta scriere, caci daca ereticii si erezia lor nu ar fi dati pe fata si condamnati de Biserica asa cum vedem ca a facut Sf Ap Pavel cu cel ce facuse incest cu mama sa vitrega, spunand :,,caci l-am dat satanei ca sa se chinuie trupul dar sa aibe mila la judecata,, , atunci minciuna ar fi confundata cu adevarul cum este acum la neoprotestanti, fiecare cu ,,adevarul sau,,. Arata-mi si mie daca au fost condamnati Sfintii Parinti de la Sinoadele Ecumenice care au condamnat ereziile si pe ereticii care nu au vrut sa se lepede de ele. Sf Nicolae l-a palmuit pe Arie si fiind in temnita pentru acesta, i s-au aratat Mantuitorul si Maica Sa incurajandu-l si dandu-i si omoforul de episcop. Biserica a luat hotararea de a-i condamna pe eretici ca ei sa se trezeasca iar unii din ei s-au intors,altfel calea Adevarului ar fi fost ratacita si pierduta
Scump frate intru Hristos Iulian,

Am observat cu strangere de inima cum unii frati vechi-calendaristi [stilisti, cum sunt cunoscuti in popor] folosesc la tot pasul cuvintele: "Anatema ereticilor din..." sau "Anatema schismaticilor din..." . Ceea ce inseamna, potrivit Sfantului Ioan Gura de Aur ca ei Il lipsesc pe Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos de dreptul de a face Judecata Particulara asupra respectivului eretic sau schismatic, adica s-ar considera, ei, creatia, mai drepti si mai intelepti decat Insusi Creatorul lor; inseamna ca osandesc persoanele/sufletele acelor eretici sau schismatici in flacarile gheenei sub totala stapanire a duhurilor diavolesti, aceia inca in viata fiind. Cu alte cuvinte, anatema aruncata asupra unor persoane, fie ele si eretice, reprezinta un pacat de moarte la fel de infricosator ca si blestemul si pacatul impotriva Duhului Sfant. Anatema trebuie aruncata doar asupra credintelor strambe/ereziilor, nu si asupra persoanelor care imbratiseaza aceste strambe invataturi. Iar, din cate stiu, numai de doua ori Sfantul Apostol Pavel a fost nevoit sa pronunte anatema in Epistolele sale catre diferitele popoare [care in acea vreme erau inca idolatre] antice, dupa cum precizeaza si Sfantul Ioan Gura de Aur in invatatura sa mai inainte mentionata.
Acest topic l-am deschis deci numai pentru a-i face acei pe frati vechi calendaristi care au fost invatati sa pronunte la tot pasul anateme peste anateme la adresa persoanelor, nu la adresa credintelor eretice sa inceteze cu acest pacatos obicei.

Te rog, frate, iarta-ma pe mine, pacatosul!

Doamne ajuta!
Razvan

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
Reply With Quote