Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
[COLOR=black] Tot nu ai r[/COLOR][COLOR=black] ăspuns nimic la problema aflată în discuție.(iar ciuntirea Bibliei e o caracteristica permanenta a ta). [/COLOR]
[COLOR=black] Hristos le răspunde acolo fariseilor care îl întreabă de vârstă. Dar inainte de asta, atunci când spune că „Tatăl vostru Avraam a săltat de bucurie ca să vadă ziua Mea”, acolo se referă limpede la miracolul Întrupării lui Dumnezeu în om, prin Iisus Hristos. Sufletul lui Avraam exista conștient și s-a bucurat. Întruparea lui Dumnezeu în om în casa urmașilor lui Avraam este implinirea promisiunii pe care a făcut-o Dumnezeu lui Avraam: [/COLOR]
[COLOR=black] Fac 12.3 „Și intru tine se vor binecuvânta toate neamurile pământului”[/COLOR]
|
Daca pentru dvs. raspunsul meu a fost nimic, este in regula. Eu raman la parerea mea, argumentata si cu Sfanta Scriptura. Nu era vorba de varsta ci de vesnicie.
Redau din Evanghelia dupa Ioan cap.8, incepand cu versetul 56:
56. "Tatal vostru Avraam a salta de bucurie ca sa vada ziua Mea: a vazut-o si s-a bucurat."
57. "N-ai nici cinzeci de ani" I-au zis iudeii, "si ai vazut pe Avraam!"
58. Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun, ca MAI INAINTE SA SE NASCA AVRAAM SUNT EU".
Avraam L-a cunoscut pe Domnul Iisus Hristos cand inca era in viata. Iar ceea ce a vazut Avraam ("ziua Mea"), a vazut prin credinta. In Evrei cap. 11 se vorbeste despre credinta si despre marii oameni ai credintei, printre care si Avraam. Iar versetul 11 (din Evrei cap.11) ne spune:
"IN CREDINTA AU MURTI TOTI ACESTIA (si Avraam), fara sa fi capatat lucrurile fagaduite: CI DOAR LE-AU VAZUT si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant". Acest verset explica destul de clar cand a vazut Avram cele fagaduite (stia si el despre Mantuitorul). Le-a vazut inainte de a muri.
Domnule Ovidiu, eu inteleg ca Avram, prin credinta a vazut acea zi cand Mantuitorul se va intrupa. Lucru usor de acceptat. Ce putin pentru mine.
Si eu vad, prin credinta, revenirea in glorie a Domnului Iisus Hristos. Dar s-ar putea sa mor cu aceasta credinta (la fel ca Avram).