Voi, martorii sunteti si arieni pentru ca ziceti ca Hristos e doar prima creatura a lui Dumnezeu, nu Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat cum spunem noi la crez. asa ca nu puteti sa spuneti Doamne Iisuse Hristoase.
Tot ce spunem sau credem (si asta e studiat si nu acceptat ca atare) este conform bibliei.Putem sa spunem Doamne Isuse Hristoase pentru ca este regele nostru (conducatorul nostru ceresc) dar nu ne rugam lui ci direct Creatorului prin intermediul Domnului Isus (conform indicatiei date de acesta in evanghelii).Totul este o chestie de interpretare personala.Pe tema asta se poate discuta la infinit.Sint foarte multe versete in care Isus insusi spune ca nu este Dumnezeu (Yahve).El insusi se roaga Tatalui.
Daca gresim , evident ca vom fi judecati pentru asta (cei care cred asa).
Prietene nu am auzit din popor. E un prieten de familie acle preot care a fost atacat de martori.
Prietene mihai07, (imi place apelativul, sper sa fie sincer), eu nun caz izolatu-i cunosc pe martorii din Romania dar cred ca acestia ar trebui sa aiba aceiasi comportare oriunde in lume conform doctrinei si credintei.Imi pare rau pentru cazul expus de tine.Daca s-a intimplat asa ceva sper ca acei idivizi sa fi fost exclusi din organizatie (daca nu poate au fost niste instigatori - in Romania stiu ca este la moda).
Martorii ca indivizi nu au nimic special fata de restul lumii.Doar crezul.Evident ca sintem cu totii imperfecti si supusi greselii.Am auzit de cazuri de pedofilie sau adulter printre martori.Aceste situatii nu sint tolerate si respectivii sint exclusi imediat.Totusi cazul expus de tine , in contextul in care aceia erau cu adevarat martori,este un caz izolat si condamnabil.Noi vrem sa-i imitam pe primii cerstini in tot ce putem si sa urmam calea aratata de Domnul Isus.
|