Subiect: un sfat
View Single Post
Vechi 25.10.2008, 22:43:23
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit

[COLOR=#008080]

[COLOR=black]Arhim. Arsenie Papacioc[/COLOR]
[/COLOR][COLOR=#008080][/COLOR]
[COLOR=#008080][/COLOR]
[COLOR=#008080][/COLOR]
[COLOR=#008080][COLOR=black]"Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare în felul ei. [/COLOR][/COLOR]
[COLOR=black]Bărbatul trebuie să se plece să o ia - [/COLOR][COLOR=black][COLOR=#00ccff]adică să-i arate elegantă, pretuire.
[/COLOR]
Atunci floarea îsi arată si mirosul, si calitătile ascunse, pentru că tu ai stiut să răscolesti adâncurile si ai făcut din ea ceea ce nu stia ea că este.[/COLOR]

[COLOR=black][COLOR=#ff00ff]Femeia trebuie pretuită[/COLOR], să stiti, pentru că mai întâi ne reprezintă o femeie în împărătia cerurilor: Maica Domnului.[/COLOR]
[COLOR=black]Te cutremuri, ti-e si frică să vorbesti comparând-o pe ea cu oamenii.[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Am cununat odată pe cineva, si când am ajuns la rugăciunea aceea unde preotul spune: “iar femeia să asculte de bărbat”, toată lumea s-a uitat la mireasă si mireasa a plecat capul. Mie nu mi-a convenit acest moment care a stăpânit ceremonia, pentru că fetita aceea a fost înjosită în cel mai mare moment din viata ei. Dar am tăcut până mi-a venit vremea la cuvânt, si i-a spus: “Am constatat că lumea n-a fost atentă la cuvintele de mai înainte, care spuneau că bărbatul este dator să-si iubească nevasta. [COLOR=#ff00ff]Dragă mireasă, dacă nu te iubeste, să nu-l asculti![/COLOR]” Să nu ne jucăm cu cuvintele! Fata nu e numai o jucărie de pat sau o jucărie de bucătărie; suntem plini de obligatii, suntem plini de datorii.[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Credeti dumneavoastră că acest mare mester, Dumnezeu, când a creat omul, si pe femeie deci, a creat-o fără să toarne acolo sentimente si posibilităti extraordinare?! Femeia, tineti seamă, dragii mei, care e rea, nimic nu-i mai rău, dar care e bună, nimic nu-i mai bun! Deci trebuie cu orice chip s-o faci bună, dar cel mai bine este să nu te grăbesti la începutul începuturilor".[/COLOR]

Nu divorta,nu fi las,lasii nu se vor mantui niciodata!Doamne ajuta!
Reply With Quote