Citat:
În prealabil postat de Iustin32;97602
[SIZE=4
[COLOR=red]Arata-mi textul unde scrie ca in cer nu mai e jertfelnic sau ai fost pe acolo de esti asa sigur! Eu ti-am aratat ca este jertfelnic.[/COLOR][/SIZE]
|
"si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfînt, nevinovat, fãrã patã, despãrtit de pãcãtosi, si înãlþat mai presus de ceruri, care n-are nevoie ca ceilalti preoti, sã aducã jertfe în fiecare zi, întîi pentru pãcatele sale, si apoi pentru pãcatele norodului, cãci lucrul acesta L-A FACUT O DATA PENTRU TOTDEAUNA, CAND S-A ADUS JERTFA PE SINE INSUSI."(Evrei 7:26,27) De ce ar mai nevoie de jertfelnic? Are Dumnezeu nevoie de obiecte decorative in Locasul Sau?
Studiati simbolistica de la sanctuarul pamantesc (care era o copie a celui ceresc). Veti vedea ca multe din cele existente in sanctuar nu-si mai au rostul (mai ales altarul de jertfa). La Cruce si-au incheiat semnificatia.
Apoi cititi cartea Apocalipsei. Se vorbeste de mai multe ori despre Templul din cer (ex: apocalipsa cap. 11:19), dar nici o data despre altarul de jertfa (exceptie face acea metafora din apocalipsa cap. 6:9). NU MAI ESTE NEVOIE DE JERTFELNIC. Daca dvs. sustineti ca mai exista jertfelnic, ce rost are acesta?