Gasesti in ,,Actele martirice,,la cap. V, pag. 49:
,,Prefectul zice lui Iustin: Asculta tu cel numit invatat, care socotesti ca stii cuvintele adevarului. De vei fi biciuit si ti se va taia capul, crezi ca te vei sui la cer?
Iustin a spus: Sper ca voi avea locasurile Lui, daca rabd acestea. Caci stiu ca si celor ce au vietuit drept, li se daruieste harul dumnezeiesc pana la sfarsitul acestei lumi.
Rusticus prefectul a zis: Iti inchipui, deci, ca te vei sui la ceruri pentru a primi o buna rasplata? Iustin a raspuns:
Nu-mi inchipui, ci stiu sigur si sunt incredintat.,,
[SIZE=3]
[/SIZE][SIZE=4][SIZE=3]Tu chiar nu vrei sa pricepi ca problema nu e la Sfanta Scriptura, ci la modul vostru gresit de interpretare a ei si la faptul ca Hellen White, intemeietoarea cultului vostru, cea care tot pe baza Bibliei a pretins ca are duh de proorocie si a avut pretentia sa spuna: [/SIZE],, Tot ce scriu este ceea ce mi-a deschis Dumnezeu in viziune prețioasele raze de lumina ce stralucesc de la tron" ("Marturii," Vol. V., p. 67), aratand o mandrie peste masura, fapt care nu ai sa-l gasesti la Sfintii Parinti.
Biserica Ortodoxa nu a fost intemeiata pe baza ,,interpretarilor, profetiilor si viziunilor,, mincinoase ale unei femei bolnave si isterice, cum s-a intamplat la voi. Invatatura Bisericii a fost dintodeauna ,,ceea ce s-a crezut de catre toti crestinii, in toate locurile si in toate timpurile,, asa cum a stabilit Sfantul Vicentiu de Lerin in sec V. Iar Biblia cu care pe nedrept te lauzi nu a picat din cer in mainile voastre, ci canonul cartilor ei a fost stabilit tot de Sfintii Parinti in sec. IV, Sfantul Atanasie cel Mare fiind cel dintai care a facut acest lucru.
[/SIZE]
|