View Single Post
Vechi 21.10.2008, 16:30:14
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

...In copilarie eram foarte activa,dar si extrem de sensibila.apartinand unei familii numeroase,nu pot spune ca am avut o copilarie fara griji,insa pot spune ca am avut O COPILARIE!
Viata mea era scoala,acolo ma simteam cel mai bine,in vacante imi pregateam cele necesare cu o luna de zile inainte,numai la inceputul scolii ma gandeam.Eram extrem de atasata de profesori.
Dar ma si jucam foarte mult afara,cu copii,alergam de nu mai stiam de mine.Nu am fost niciodata indrazneata,aproape orice imi provoca emotii.La scoala participam la tot ce putea fi posibil pentru varsta si statutul meu.
Eu am inca 6 frati(surori) si ne jucam destul de mult impreuna,dar mancam si bataie...poate ca mai mult.Aveam responsabilitati inca de la 8 ani.
Imi amintesc cu mare drag despre venirea Craciunului in copilarie,adoram sa vad luminitele multicolore de la geamurile caselor si,cu toate neajunsurile pe care le aveam,acesta venea si la noi,totusi(de multe ori,sora mea cea mare era "intermediarul" Mosului).Adoram un joc ce costa 6 lei si 10 bani,se numea "loto 6"(parca).Era singurul lucru ce mi-l doream de craciun.Ne jucam foarte des "sus-jos",sau "nu te supara frate".Adoram sa ma joc de-a vanzatoarea,sa cantaresc si sa calculez,dar si de-a "casa mea".
Mi-as fi dorit extrem de mult sa merg si eu intr-o tabara impreuna cu colegii de scoala,sau sa primesc un training complet si nou,pentru sport...dar nu a fost posibil niciodata asa ceva,nu in copilarie.Nu intelegeam cum,unii colegi nu invatau aproape de loc,in conditiile in care aveau de toate.
Imi mai amintesc cu mare drag,cum ne lua cate o vecina sau o cunostinta de-a mamei,ne lua la plimbare,ne gatea foarte frumos si ne ducea in parcul de distractii sau pe la prietene si ne dadeau dulciuri,ne apreciau pentru disciplina.
.Am fost intotdeauna independenta,de cand ma stiu,si aceasta datorita dezechilibrului din relatia parintilor,nu ca am fi pretins noi asa ceva.
Mama ne punea sa postim ultima saptamana din postul mare,pentru a merge la Impartasit,insa uneori ne furisam sambata si ciuguleam din mancarurile bune pregatite pentru Sf.Pasti,dar tot mergeam la sf.Impartasanie,fiindca nu intelegeam semnificatia pe deplin.
Foarte multe amintiri din copilarie nu am,si chiar daca,judecand acum,stiu ca am intampinat atunci si momente traumatizante,eu cred ca am avut o copilarie frumoasa si m-am bucurat pe cat posibil de aceasta.
Reply With Quote