E normal ca voi cu gandirea voastra rationalista si cu ,,sola scriptura,, ati ajuns sa va indoiti de cuvintele Domnului, rastalmacindu-le. Atunci, de ce Sfantul Apostol Pavel afirma:
[COLOR=Navy]16. Paharul binecuvantarii, pe care-l binecuvantam, nu este, oare, impartasirea cu sangele lui Hristos? Painea pe care o frangem nu este, oare, impartasirea cu trupul lui Hristos?[/COLOR](1Cor 10,16)
Atata doar ca in Noul Testament nu se specifica cum se face binecuvantarea, ci a fost transmisa oral si practic in Sfanta Traditie.
Toate ereziile voastre vin din faptul ca voi neavand credinta, ati inlocuit-o cu ratiunea sintetizata in ,,sola scriptura,, fara a va intreba, oare crestinii din epoca primara a crestinismului au avut ,,sola scriptura,,, nu, ci Apostolii au crezut cu toata fiinta lor in cuvintele Lui:
[COLOR=Navy]53. Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi.
54. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu [COLOR=Red]are viata vesnica, [/COLOR]si Eu il voi invia in ziua cea de apoi.
55. Trupul este adevarata mancare si sangele Meu, adevarata bautura.
56. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si [COLOR=Red]cel ce Ma mananca pe Mine va trai prin Mine. [/COLOR]
58. Aceasta este painea care s-a pogorat din cer, nu precum au mancat parintii vostri mana si au murit. [COLOR=Red]Cel ce mananca aceasta paine va trai in veac.[/COLOR][/COLOR]
Mie mila de voi ca voi datorita rationalismului excesiv nu credeti nici ca in Liturghia Ortodoxa paine si vinul se transforma in mod tainic in trupul si sangele Domnului, nici ca [COLOR=Navy][COLOR=Red]Cel ce mananca aceasta paine va trai in veac. [COLOR=Black]adica va trai prin sufletul lui nemuritor.[/COLOR]
[/COLOR][/COLOR]
|