Draga Ovidiu, se pare ca intreaga pledoarie a mea a fost inteleasa gresit datorita denumirii topicului in care se afla.
Dar o lamuresc imediat.
1. Despre relatia lui Isus cu Maria Magdalena NU se precizeaza nicaieri in Biblie ca fiind una trupeasca ba chiar se intareste ideea ca ea a fost una strict spirituala. Obiceiul ca apostolii sa fie insotiti si de prorocite era unul firesc si apare de mai multe ori relevat in Noul Testament in Epistole. Si din acest motiv, Codul lui Da Vinci ramane o fictiune. Un alt element important pentru sustinea caracterului de fictiune al acestui roman este indemnul lui Isus ca acei alesi (discipoli etc) sa incerce sa se pastreze casti si sa nu se intineze la placeri lumesti (trupesti). Din moment ce Isus recomanda o asemenea conduita putem sa concluzionam logic ca el, ca om perfect, a avut una asemanatoare deci nici vorba de o relatie a sa trupeasca cu o femeie.
Desi parerea persoanala a mea este ca Isus a avut si alti "frati" in familia Mariei si a lui Iosif, acestia oricum nu aveau cum sa fie decat frati vitregi, nu de sange pentru ca sangele lui Isus a fost unul dat de Dumnezeu, unul perfect. Deci oricum insistenta bisericii in a exclude eventualii frati vitregi ai lui Isus este aiuristica, ei nu aveau oricum legatura decat accidentala cu existenta Domnului si importanta lor in mesajul divin este practic nula.
Iosif, ca tata adoptiv al lui Isus are meritul sau pentru ca i-a oferit lui Isus un camin din in care acesta a putut sa plece pentru a indeplini menirea sa. In mod sigur Iosif este binecuvantat de Dumnezeu pentru grija pe care a avut-o pentru copilul Isus asa cum chiar Isus spune ca oricine Il ajuta se ajuta pe sine si oricine se leapda de el va fi lepadat de Domnul. Totusi, importanta lui Iosif nu este una de valoarea Mariei. Maria pe langa faptul ca l-a purtat in lumea aceasta pe Isus pentru ca asa a fost scris ca se va intampla, ea a dublat aceasta onoare cu credinta si fapte. Prezenta Mariei alaturi de Isus in predicarea adevarului o sfinteste in egala masura cu apostolii dar in mod sigur nu o transforma in "nascatoare de Dumnezei". Exista doar un singur Dumnezeu si acesta nu a fost nascut. Fiul sau, pe pamant, da, a fost nascut ca OM, nu ca Dumnezeu. Deci terminologia "nascatoare de dumnezei" nu-si are rostul din punctul meu de vedere.
Terminologia "Eterna fecioara" iar este neconcludenta si sincer, fara o importanta majora. Chiar si faptul ca a mai avut si alti fii cu Iosif este si acesta neconcludent desi, in opinia mea este aratat in Biblie alb pe negru. Meritul Mariei este in primul rand acela ca a imbratisat credinta Fiului Dumnezeului si l-a ajutat pe acesta sa indeplineasca misiunea sa. Acest deosebit merit pe care l-a avut Maria impreuna cu restul de apropiati ai Domnului este unul major si practic ii iarta orice pacat pe care, in mod firesc, ca femeie imperfecta l-ar fi avut.
Sper ca mesajul meu sa nu fie considerat unul defaimator, ci doar o parere personala pe care din cate ati putut vedea am argumentat-o temeinic de fiecare data cu pasaje din scriptura. Parte din conceptiile mele sunt impartasite si de alte confesiuni fara sa pot spune ca ele se potriesc 100% cu ale lor. Acest lucru personal nu ma deranjeaza, sunt convins ca mesajul Domnului a fost scris astfel incat sa atinga in mod individual sufletul fiecaruia nu la nivel de gloata indoctrinata cu multe ideologii dictate de multe ori cu substrat politic, economic, traditional sau social asa cum Biserica, ca institutie, a instaurat randuielile. Consider Biserica facand parte din sufletul fiecaruia nu ca institutie cu ziduri de piatra. Biserica este cladirea construita cu propiile fapte bune si cu propria credinta in bine avand ca proiect arhitectural Cuvantul Domnului, Sfanta scriptura.
Fara sa`mi arog puterea de judecata, sincer, personal consider ca nici una dintre religiile pe care am studiat-o nu respecta cu adevarat cuvantul lui Isus. Toate religiile fac marea greseala de a delega o institutie fizica, pamanteasca care sa le conduca. Acesta este una din marile greseli ale religiilor actuale din punctul meu de vedere.
Totusi, substratul comun al religiilor de pe acest pamant este unul bun si desi unele pun accentul pe meditatie personala, altele pe meditatie de grup, altele pe traditii si ritualuri, altele pe transmiterea unui mesaj ... decizia privind diferenta intre Bine si Rau este una PERSONALA de care raspunzi singur in fata Creatorului nu in fata unui forum pamantesc.
|