Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Ca de obicei o balacesti cu limba de lemn, neraspunzand punctual. Ce sunt heruvimii de aur de pe capacul chivotului Domnului: idoli sau chipuri de persoane Sfinte adica icoane pe care Dumnezeu porunceste anume sa fie facute?
Ca voi treceti cu vederea aceste texte e problema voastra. Iata ca si Iosua se inchina cu fata la pamant inaintea chivotului:Inaintea lor se tămâia si se faceau închinăciuni (losua 7, 6; les. 30, 1, 7, 8).
6. Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presarat pulbere pe capetele lor. ,,
E idolatrie sau nu ce face el?
|
Pe vremea lui Iosua, Dumnezeu le vorbea oamenilor prin profeti sau prin simboluri. Foarte multe simboluri se gaseau la sanctuar. Cele mai multe Il reprezentau pe Domnul Iisus Hristos: mielul care se aducea ca jertfa, preotul care mijlocea, painea care era pusa in partea dreapta din Sfanta ("Eu sunt painea care se pogoara din cer"), sfesnicul cu sapte brate din partea stanga a Sfintei (Eu sunt lumina lumii), perdeau dintre Sfanta si Sfanta Sfintelor (perdea care s-a rupt cand Domnul Iisus Hristos a murit), etc.
In Sfanta Sfintelor se gasea Chivotul Legamantului, cu ingerii, cu capacul ispasirii, cu Lumina (shechina) care simboliza slava Lui Dumnezeu. Cand Iosua s-a aruncat in fata Chivotului, el se inchina lui Dumnezeu. Intre cei doi ingeri stralucea o Lumina (shechina- nu stiu daca am scris corect), care reprezenta Slava lui Dumnezeu.
Astazi, dupa ce toate simbolurile de la Sanctuar s-au implinit si Slava lui Dumnezeu a coborat pe pamant, in persoana Domnului Iisus Hristos, noi ne inchinam "in duh si adevar". "Caci vine ceasul si acum a si venit, cand INCHINATORII ADEVARATI SE VOR INCHINA TATALUI IN DUH SI IN ADEVAR; fiindca astfel de inchinatori doreste Tatal. DUMNEZEU ESTE DUH; SI CINE SE INCHINA LUI TREBUIE SA I SE INCHINE IN DUH SI IN ADEVAR"(Ioan 4:23,24). Noi, astazi, nu mai avem nevoie de simboluri ca sa ne inchinam. Domnul Iisus Hristos, este poarta noastra direct catre Dumnezeu. Alta cale nu exista: "EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA".
Referitor la ingeri (se pare ca ati sugerat inchinarea in fata lor): stiu ca se practica inchinarea la aceste fiinte ceresti. Exita o rugaciune "Inger,ingerasul meu". Sfanta Scriptura ne interzice foarte clar o astfel de inchinare: "Eu Ioan... m-am aruncat la picioarele ingerului, care mi le arata, ca sa ma inchin lui. Dar el mi-a zis: "FERESTE-TE SA FACI UNA CA ACEASTA! Eu sunt un impreuna slujitor impreuna cu tine si cu fratii tai, proorocii si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. INCHINA-TE LUI DUMNEZEU."(Apocalipsa 22:8,9)