View Single Post
Vechi 15.10.2008, 12:15:33
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios
Ovidiu, daca ei nu cred in invierea mortilor, cum de cred in Invierea Domnului Hristos? Dupa ei, aceasta a fost o magie big-bang!
[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Adventiștii de ziua a șaptea care mișună pe forumul ăsta ortodox spun că ei cred în învierea morților, dar că nu cred în existența chinurilor veșnice, a Iadului și în existența sufletului imediat după moarte. Pentru ei nu există decât răsplata pentru cei drepți, iar păcătoșii doar mor o dată trupește, apoi sunt înviați la judecată si mor a doua oară, nu sunt chinuiți în Infern. Pentru asta se folosesc de citatul din Apocalipsă pe care ei așa îl înțeleg, în care spune că “iazul de foc este moartea a doua”.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Și spun că cei drepți mor pe lumea asta, apoi nici sufletul lor nu mai este conștient, și doar la Judecată este înviat sufletul ca să primească o răsplată veșnică. Pentru asta se folosesc de doua versete din Vechiul Testament în care se spune că “cei morți nu știu nimic”.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Pentru ei și sufletul lui Hristos a fost mort, și s-a odihnit în ziua a șaptea (pe care ei o cinstesc: sâmbăta) deși, Biblia spune clar că sufletul Mântuitorul era viu: [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.
Apoi în aceași carte Biblică și referindu-se la același episod Sf. Petru face precizarea:
1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “
[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR][COLOR=black][SIZE=3]Iar de Pilda săracului Lazăr de la luca 16, își bat joc și spun că e doar o parabolă făcută de Hristos ca să îi sperie pe iudei.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Vă rog să fiți atent la ce scriu mai jos și la ce răspunsuri în batjocură îmi dă vasinec- sectantul adventist de ziua a saptea.[/SIZE][/COLOR]