Tudor,
roaga-te sa se faca voia lui Dumnezeu in toate. Eu asa procedez cand am un necaz mai mare. Iarta-i din inima pe cei ce ti-au gresit si spune de 99 de ori rugaciunea ,,Tatal nostru". Astfel vei alunga disperarea si vei putea afla ce doreste Dumnezeu de la tine.
Mintea sa-ti functioneze brici. Ai grija de tinuta exterioara. Putin teatru n-ar strica. Nu-i da satisfactie aratandu-ti disperarea. Mimeaza in fata ei indiferenta, dar roaga-te asa cum ti-am spus. Atrage fetele de partea ta si invata-le si pe ele sa se roage. Munca sa fie cu masura totusi. Sa-ti rezervi putin timp si pentru o plimbare prin parc.
Am sa-ti spun o intamplare din viata unei prietene, ca sa vezi ca exista si minuni. Aceasta era indragostita de un tanar, desi era casatorita. Totusi se ruga sa se faca voia lui Dumnezeu si ezita sa ,,treaca la fapte". Tanarul respectiv devenise din ce in ce mai insistent, desi era casatorit. Amica mea continua sa se roage Maicii Domnului s-o ocroteasca de acest pacat. Pe cand credea ca nu mai poate sa lupte si aproape ca se ,,invoise " cu pacatul, il vede pe respectivul tanar ca apare cu capul bandajat. O bucata de caramida desprinsa dintr-un bloc l-a lovit in cap. Fiecare dintre ei a inteles ce trebuia si s-au potolit.
|