View Single Post
Vechi 13.10.2008, 02:16:10
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit Aproapele

Citat:
În prealabil postat de Carine Vezi mesajul
Ingrijesc o persoana cu handicap si mi-as dori, daca exista cineva care a facut asta deja, sa-mi dea si mie niste sfaturi despre ce ar putea aduce un strop in plus de bucurie oamenilor care sunt imobilizati intr-un scaun cu rotile. Doamna d care ma ocup are discernamant, doar ca nu-si poate misca picioarele si abia misca mainile. Nu stiu daca m-am exprimat foarte bine,dar sper sa se inteleaga ce am vrut sa spun. Multumesc anticipat pt raspunsurile pe care le astept de la oricine cunoaste sau are o idee buna.
[SIZE=3]"Să nu uităm niciodată de om, mai ales de omul de lângă noi, pentru că omul de lângă noi este pus anume ca prin el să ne înmulțim iubirea. Se spune în Pateric – Sfântul Antonie cel Mare are cuvântul acesta – că „de la aproapele vine și viața și moartea. Că dacă folosim pe aproapele, pe fratele, pe Dumnezeu dobândim și dacă greșim fratelui, lui Hristos greșim”, iar Cuviosul Ioan Colov spunea că: „Nimeni nu clădește o casă de la acoperiș în jos, ci de la temelie în sus”. Și întrebat fiind ce înseamnă acest cuvânt a zis: „Temelia este aproapele, ca pe el mai întâi să-l folosesc, pentru că de el atârnă toate poruncile lui Hristos”. Deci îndreptarea noastră, înaintarea noastră, depășirea de noi înșine este în măsura în care relațiile noastre cu cei din jurul nostru, cu cei apropiați ai noștri, sunt bune. E ceva extraordinar de important și de frumos! Adică să ne raportăm la omul de lângă noi. De altfel, cel mai important om din lumea aceasta pentru fiecare din noi este omul de lângă noi, aproapele nostru, vecinul nostru. Se zice că mai mult te folosești de un vecin de aproape decât de fratele de departe.Se spune că la un om care cerșea cineva i-a dat o floare. Niciodată nu s-a așteptat omul acela ca cineva să-i dea o floare. N-a așteptat floarea, dar floarea l-a bucurat, pentru că o floare spune ceva despre cel care o dăruiește."[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Parintele Teofil Paraian[/SIZE]

Reply With Quote