...continuare:
Il cunosc inca de aproape pe Taica Parinte Visarion, de peste 17 ani, si pe mine nu m-a invatat NIMIC rau! Ba din contra, daca nu era pr Visarion, azi nu mai eram ORTODOX, a lucrat Domnul Hristos prin acest parinte!!! O, de l-ati fi cunoscut asa cum eu l-am cunoscut... Am stat mult timp langa dansul si am avut numai de castigat sufleteste! Ceea ce scrie Pr.David Pestroiu despre dansul, sunt numai aberatii, inclusiv datele bibliografice!!! Nici macar astea nu a fost in stare sa le scrie corect!!! nu mai zic de restul aberatiilor spuse de dansul numai din auzite! Ca daca l-ar fi cunoscut personal, nu ar mai fi scris asemenea prostii! Nu a fost "rasofor cernican" (ce batjocoritor foloseste aceasta expresie pr.David) ci a fost MONAH tuns in SCHIMA MICA (cine nu cunoaste treptele in monahism, sa citeasca in Molitfelnic) si hirotonit IERODIACON de Arhiereul Irineu Mihalcescu!!! Daca ar fi fost intr-adevar rau in fapte, Pr.Visarion nu mai avea de prieten pe Pr.ARSENIE BOCA, nu mai era intarit si incurajat de Pr.DUMITRU STANILOAE in predicile sale, nu mai era sub obladuirea Vrednicului de pomenire Patriarhului Iustinian, care ar fi caterisit pe pr.Visarion numaidecat, de ar fi spus cu adevarat "erezii" si nu mai avea ucenici Arhierei, Stareti si Starete, Monahi si Monahii, Preoti si Diaconi, sute de mii de mireni!!!
Nimeni din Comunitatea BOR nu mai face ce fac "visarionistii" decat unele ASCOR-uri, adica atatea acte de caritate, de buna voie si pe cont propriu, din DRAGOSTE de aproapele, atat trupeasca (hrana, imbracaminte, bani etc) cat si sufleteasca (imartirea de carti de zidire sufleteasca si icoane gratis), atat la azile de batrani cat si la orfelinate si spitale! Dar MANDRIA nu ne lasa sa cunoastem ADEVARUL si sa vedem realitatea!
De ce va luati dupa cei ce cu inima rea au stat langa dansul? de ce nu intrebati si sa aflati mai multe de la cineva ce il cunoaste indeaproape pe Pr.Visarion? De ce credeti in toate minciunile dracesti ale uratorilor de bine si fratietate?
Sarsaila nu doarme, tre sa faca ceva ca sa ii darame pe "visarionisti"! asa ca ii arunca in diferite patimi, ca si pe oricare alt "ucenic" al unui parinte ca sa ii faca de ras atat inaintea oamenilor cat si inaintea Domului! Dar asta nu pt ca e de vina Pr.Visarion, ci neingrijirea lor de mantiuire, de suflet, netrezvia si lipsa discernamantului!
Frati crestini, sa fim cu luare-aminte la viata noastra si la ce raspuns vom da Domnului Hristos la Judecata de Apoi!!! Sa ne plangem pacatele si sa cerem mila Sa peste noi!!! ca nu ne va fi usor!!!
"CU CE MASURA MASURATI, CU ACEEA VI SE VA MASURA!!!"
|