Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56
Totusi ce as-i dori sa accentuez si sa raspund pe de alta parte lui Jan si altora ce critica mai tot timpul Preotii, Patriarhul si Biserica insasi sub pretextul unor "evenimente"ale presei de scandal si nu numai, cum ar fi asa zisele masini luxoase , clopotele de la Patriarhie, acuzatiile directe aduse Patriarhului de colaborare cu masoneria si altele, nu fac decat sa aduca o umbra nejustificata asupra Bisericii noastre Ortodoxe. Sa nu transformam frustrarile , neputintele si neamplinirile noastre in venin , indreptat in mod constant de catre unii, impotriva celor ce Slujesc Biserica noastra. Sa nu uitam ca neascultarea, ponegrirea si indemnul la revolta si neascultare , au scindat anumite Biserici si au dus la formarea sectelor , ori Biserica Ortodoxa a fost , este si cu siguranta va fi o Biserica unita intru adevarata Credinta, iar toate cele enumerate mai sus sun complet in afara Bisericii noastre, aducandu-i prejudicii false, de imagine.
|
Pai ce-mi pasa mie de imagine,ce suntem vrei firma de fashion,sau ce?Adica sa nu spunem adevarul ca stricam imaginea unui patriarhsaualtul.Nu am mai vazut atata fatarnicie.Apoi chestia asta ca asa par sectele,asta este discursul clasic al popilor ca sa tina sub papucul lor pe cei slabi si fricosi.Ii amentita,stiu eu prea bine cu fraze de genul,vedeti la ce a dus gandirea libera,a dus la aparitia protestantilor,a lui Lutehr,Calvin si altii ca ei.Pai eu daca traiam in vremea lor,sigur eram prietenul lor cel mai bun,ca papii der atunci sunt exact ca episcopii nostrii,da exact,copie fidela.Ce amenintara stupida,cica se nasc dizidente si secte.Pai ce urmarim noi,adevarul sau sa fim uniti in jurul minciunii,al fatarniciei,al ipocriziei.
Serios Cristsi,tu ai citit ce ai scris?Adica noi sa ne falim in lume cu niste ierarhi mincinois si hoti,dar frumos impopotonati cu vesminte luxoase,cu doctorate prin ceine stie ce facultati.
Nu am nimic cu doctaoratele,dar unii nu cauta decat slava de la oameni,chestie pe care se pare ca o cauti si tu,pt ca nu te intereseaza adevarul,ci sa iesim bine in fata oamenilor.
Si in fata caror oameni sa iesim bine?A ortodocsilor din celelalte tari.te anunt prietenos,ca noi nu mai suntem respectati de nici o tara ortodocsa,da de nici una.Nu suntem pe harta lor.
sa dam bine in fata catolicilor,dar ei au alte prioritati,alt sistem de gandire,si nu pun accentul pe ceva ce deja au.Ei au bani prea multi chiar,putere destula,facultati si doctorate cat cuprinde.
Ina fata protestantilor,pai este de rasul curcilor,caci ei tocmai de aceea s-au rupt de catolici,din cauza formalismului sec,ei punand accentul pe o relatie personala si simpla,directa cu Dumnezeu.
Deci te intreb,in fata carora oameni sa dam noi bine cu asemenae ierarhi?Poate in fata constiintei noarte robita de placerea de ane lauda cu stramosii,cu trecutul nostru,cu o asa zisa traditie,din care insa nu am citit nimic, si nu am intels si asimilat nimic.
Deci iata ca ne facem de 3 ori ipocriti,in fata oamenilor,in fata constiintei noastre si in fata lui Dumnezeu.Cine deci ne va lua partea la Judecata,cand toate cele trei forumuri de judecata sunt impotriva noastra?