View Single Post
Vechi 28.09.2008, 17:32:27
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

De ce nu raspunzi punctual? Cum ii va trage Hristos la El cand se va inalta de pe pamant? Vii sau morti?
,, Iar Eu, cand Ma voi inalta de pe pamant, ii voi trage pe toti la Mine. (Ioan 12,32)

Invierea trupului in ziua de apoi e una si alta e sufletul viu dupa moarte care merge la Dumnezeu care l-a dat (Ecleziast 12,7) si merge la judecata: ,,Si precum este randuit oamenilor o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata,,. (Evrei 9,27)

59. Si il bateau cu pietre pe Stefan, care se ruga si zicea: Doamne, Iisuse, primeste duhul meu!(Fapte 7,59)
38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al mortilor, ci al viilor, caci toti traiesc in El. (Luca 20,38)

28. Nu va temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot sa-l ucida; temeti-va mai curand de acela care poate si sufletul si trupul sa le piarda in gheena.(Matei10,28)

,,Se pare ca dvs. credeti ca cei morti au comuniune cu Domnul. Ma intreb daca mai credeti in inviere. Sau vedeti invierea ca pe ceva banal? Se poate si fara, daca tot ne ducem la Domnul dupa ce murim, nu?,,

Noi credem in invierea trupurilor dar dupa cum ti-am aratat mai sus, sufletul isi pastreaza constiinta si memoria si va fi judecat in mod particular dupa moarte pentru faptele a caror pricinuitor a fost si trebuie sa astepte si invierea trupului sau, pentru ca sa fie judecat definitiv si sa primeasca rasplata pentru ce a facut cu ajutorul trupului, care s-a supus poruncilor lui, dupa cum spune scriitorul bisericesc Tertulian in sec II