Citat:
În prealabil postat de Iustin32
4. Ca iata toate sufletele sunt ale Mele; cum este al Meu sufletul tatalui, tot asa si sufletul fiului; sufletul care a gresit va muri...
20. Sufletul care pacatuieste va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatalui, si tatal nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rau, rautatea sa.
21. Dar daca cel rau se intoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a facut si pazeste toate legile Mele si face ceea ce e bun si drept, el va trai si nu va muri.
22. Nu se vor pomeni deloc nelegiuirile pe care el le va fi facut, ci va trai pentru dreptatea pe care va fi facut-o. (Iezechiel 18)
Te crezi vrednic sa talcuiesti versetele acestea? Despre ce fel de suflete vorbeste, vii sau amortite?
|
Ma cred vrednic sa incerc. In functie de termenul ebraic folosit (nu intru in detalii), expresia suflet poate insemna fiinta umana in intregime. "Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si OMUL S-A FACUT ASTFEL UN SUFLET VIU"(Facerea 2:7). Se vede ca termenul de "suflet" semnifica fiinta umana in intregime.
In plus, in textul postat de dvs. se foloseste expresia "sufletul care pacatuieste". Nu se spune "sufletul celui care pacatuieste". In concluzie, in aceste versete, Sfanta Scriptura ne explica limpede, ca pacatul nu se "transfera" si persoana care pacatuieste aceea va fi pedepsita. Se vede acest lucru si din versetele care nu mai folosesc termenul de "suflet" ci de "persoana" (se spune, daca "cel rau" se intoarce "va trai").
Versetele pe care le-ati postat nu spun ceea ce dvs. "le fortati" sa spuna.