Citat:
Īn prealabil postat de Mirean
Soro, stiu cu ce se ocupa ASCOR-istii, cu atat mai mult cu cat am trait printre ei, mai ales in timpul facultatii. Subliniez ca stiu bine cu ce se ocupa, dincolo de declaratii si statut, acest din urma - o formalitate. Din pacate, multi dintre ASCOR-isti (membrii simpli, fara functii "de conducere") se lasa antrenati in diverse initiative, fara a stie exact despre ce este vorba.
Intrebarea pusa de mine are fundament clar. In perioada dezbaterilor asupra art. 200 eram student la Facultatea de Teologie din Bucuresti. Studentii au incercat sa reactioneze fata de posibila (atunci) promulgare a art. 200.... Insa ASCOR nu a sprijinit initiativa... Ma intreb de ce aceasta pasivitate. "Curentele" din BOR isi aratau cumva "muschii"?
|
Ia spune-mi "frate", cam ce ar fi putut face ASCOR in lupta cu Parlamentul Romaniei si cu UE, care vroiau sa abroge Art. 200?!?
Asta am vrut sa-ti subliniez: fortele inegale pe care le-ai pus in ecuatie.
S-au manifestat impotriva ierarhilor de esti impotriva lor?!? Nu cred, ca e cazul. Atunci de ce ataci in mod gratuit?[/quote]
Soro, s-au "miscat" impotriva legii prostitutiei si s-a vazut! De ce nu au facut la fel in cazul art 200?[/quote]
Art. 200 a fost abrogat in toata CE; era "firesc" sa fie abrogat si in RO.
Prostitutia a fost legalizata pentru inceput numai in unele tari europene, printre care Suedia, fara rezultate evidente.
Intelegi acum de ce glasul ASCOR s-a "auzit" cand s-a discutat legalizarea prostitutiei, dar nu s-a auzit la abrogarea Art. 200?!?
Foarte interesant ca ti-ai adus aminte abia acum de lipsa de sprijin din partea ASCOR, acum cand au ramas fara sediu.
Multumesc ca mi-ai raspuns la intrebare. Inteleg acum de ce nu mai au sediu. Pe romaneste se spune: "Razbunarea, arma prostului." Nici crestineste nu e a te razbuna pe cineva...