Citat:
Īn prealabil postat de C-tin
Citat:
Īn prealabil postat de achimovjan
in fata lui Hristos Dumnezeu,cand iubesti pe Cineva,nu-ti trebuie nici o dezlagare de la nimeni
|
Bine zici!...cand iubesti...dar cand judeci?
Deci, in fata lui Hristos Dumnezeu, cand judeci pe cineva, atunci iti trebuie dezlegare de la preot pt impartasanie. Correct?
Si dezlegarea o primesti dupa spovedirea pacatului, ti-ai judecat semenul! Altfel te impartasesti cu nevrednicie!
Stii indemnurile...sa nu te prinda noaptea certat cu semenii, ori sa te apropii de altar daca nu te-ai impacat mai intai cu cei cu care esti certat!
|
Silogismul tau pleaca de la o premisa falsa,si anume aceea ca nu avem voie sa judecam pe nimeni.Nu este corect.Nu avem voie sa osindim pe nimeni,insensul ca eu sa-i spun ca este vrednic de iad,suaceva de genul asta,in sensul blestemelor.Dar a nu vedea cum unii sistematic se ocupa cu prsotirea oamenilor,cum calca in picioare totul pt bani este prostie.Adica daca eu vad pe unul ca fura,sa tac din gura,ca n-am voie sa-l judec,sau sa ma duc la Politie sa-l raportez?La fel si cu ce spuneam eu,legat de multi preoti,ei pun in pericol integritatea sufleteasac a oamenilor,deci nu poti sa taci din gura.Limita este simpla,eu nu imi pot aroga dreptul lui Dumnezeu,anume acela de stabili vinovatia sau nevinovatia cuiva,dar uite ce zice Sf Vasile cel Mare:"cel care vede pe altul gresind si nu-i atrage atentia se face partas greselili lui",la fel,in Vechiul si Noul Testament se zice la fel"de va gresi fratele tau,cearta-l intre tine si el,de se va inderepata iarta-l,de nu spune-l Bisericiidaca nu se va indrepta nici atunci,sa-ti fie ca un vames"
Nu intelef de unde scoti tu asta cu judecatul,in sensukl ca toti avem minte si judecam,emitem judecati morale si de valoare,ca altfel cum sa traim?