Subiect: ASCOR Bucuresti
View Single Post
Vechi 24.09.2008, 16:56:04
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de C-tin
Citat:
Īn prealabil postat de achimovjan
in fata lui Hristos Dumnezeu,cand iubesti pe Cineva,nu-ti trebuie nici o dezlagare de la nimeni
Bine zici!...cand iubesti...dar cand judeci?
Deci, in fata lui Hristos Dumnezeu, cand judeci pe cineva, atunci iti trebuie dezlegare de la preot pt impartasanie. Correct?
Si dezlegarea o primesti dupa spovedirea pacatului, ti-ai judecat semenul! Altfel te impartasesti cu nevrednicie!

Stii indemnurile...sa nu te prinda noaptea certat cu semenii, ori sa te apropii de altar daca nu te-ai impacat mai intai cu cei cu care esti certat!

Silogismul tau pleaca de la o premisa falsa,si anume aceea ca nu avem voie sa judecam pe nimeni.Nu este corect.Nu avem voie sa osindim pe nimeni,insensul ca eu sa-i spun ca este vrednic de iad,suaceva de genul asta,in sensul blestemelor.Dar a nu vedea cum unii sistematic se ocupa cu prsotirea oamenilor,cum calca in picioare totul pt bani este prostie.Adica daca eu vad pe unul ca fura,sa tac din gura,ca n-am voie sa-l judec,sau sa ma duc la Politie sa-l raportez?La fel si cu ce spuneam eu,legat de multi preoti,ei pun in pericol integritatea sufleteasac a oamenilor,deci nu poti sa taci din gura.Limita este simpla,eu nu imi pot aroga dreptul lui Dumnezeu,anume acela de stabili vinovatia sau nevinovatia cuiva,dar uite ce zice Sf Vasile cel Mare:"cel care vede pe altul gresind si nu-i atrage atentia se face partas greselili lui",la fel,in Vechiul si Noul Testament se zice la fel"de va gresi fratele tau,cearta-l intre tine si el,de se va inderepata iarta-l,de nu spune-l Bisericiidaca nu se va indrepta nici atunci,sa-ti fie ca un vames"
Nu intelef de unde scoti tu asta cu judecatul,in sensukl ca toti avem minte si judecam,emitem judecati morale si de valoare,ca altfel cum sa traim?
Reply With Quote