Evanghelia zilei de sambata: Credinta in Hristos, baza a mantuirii.
"Si iarăsi le-a zis: <<Eu Mă duc si Mă veti căuta si veti muri în păcatul vostru. Unde Mă duc Eu, voi nu puteti veni>>. Deci ziceau iudeii: <<Nu cumva Îsi va ridica singur viata? Că zice: Unde Mă duc Eu, voi nu puteti veni>>. Si El le zicea: <<Voi sunteti din cele de jos; Eu sunt din cele de sus. Voi sunteti din lumea aceasta; Eu nu sunt din lumea aceasta. V-am spus deci vouă că veti muri în păcatele voastre. Căci dacă nu credeti că Eu sunt, veti muri în păcatele voastre>>. Deci Îi ziceau ei: <<Cine esti Tu>>? Si a zis lor Iisus: <<Ceea ce v-am spus de la început. Multe am de spus despre voi si de judecat. Dar Cel ce M-a trimis pe Mine adevărat este, si cele ce am auzit de la El, Eu acestea le grăiesc în lume. Si ei n-au înteles că le vorbea despre Tatăl>>. Deci le-a zis Iisus: <<Când veti înălta pe Fiul Omului, atunci veti cunoaste că Eu sunt si că de la Mine însumi nu fac nimic, ci precum M-a învătat Tatăl, asa vorbesc. Si Cel ce M-a trimis este cu Mine; nu M-a lăsat singur, fiindcă Eu fac pururea cele plăcute Lui>>. Spunând El acestea, multi au crezut în El." (Ioan 8, 21-30)
|