Subiect: Maslul de obste
View Single Post
Vechi 19.09.2008, 00:22:40
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22
Termenul de "Maslu" [...] Taina poate fi savarsita si celor sanatosi fizic, intrucat prin ea se da si iertarea pacatelor. ...
De acord cu ceea ce ai scris, mai putin cu ceea ce am selectat aici. Prietene, cred ca te inseli! Eu cred ca pacatele se iarta in doua moduri: 1. Ca asa vrea Dumnezeu sa ii ierte pe cate unii, fara ca acestia sa stie de ce si fara ca ceilalti sa poata da vreo explicatie pentru acest lucru, si 2. prin "metoda" cauza-efect, prin taina Botezului si prin taina Spovedaniei. Cat despre Maslu, Scripturile nu vorbesc despre el dacat ca mijloc de vindecare a bolilor. Nici vorba de iertarea pacatelor. Iar in ceea ce priveste "Maslul de obste" cred ca aici este o contradictie flagranta de termeni. Asta doar daca nu cumva intreaga obste este bolnava la propriu. Mai degraba cred ca cei care fac Maslul de obste fac aceast lucru din cu totul alte motive decat binele enoriasilor.
P.S. M-as bucura daca m-ar contrazice cineva, ca daca am eu dreptate atunci lucrurile nu stau prea bine in BOR
Reply With Quote