View Single Post
Vechi 18.09.2008, 17:48:57
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Citat:
În prealabil postat de pisi
Din cate stiu eu, nu exista un lider al ortodocshilor in lume, fiecare tara ortodoxa are patriarhul ei.Capul bisericii ortodoxe esti Iisus Hristos.

Ps. nu stiu exact daca exista liderul Orodoxilor am spus doar ce stiu eu.
Foarte frumos spus,Biserica este Trupul lui Hristos,si fiecare membru are un rol anumit."Oare toti sunt Apostoli,oare toti sunt prooorci,oare toti invatatori,oare toti au darul de a face minuni?Fiecare cu darul sau.Dumnezeu nu este limitat in a aimparti daruri decat de vointa SaEl alege Apostoli,prooroci,invatatori.Actul fosrmal al hirotoniei,nu inseamna ca gata,s-a nascut un Ioan Gura De aur,de fapt experienta arataca hirotonia este o mare problema pt ierarhi,este ca si cum dai o putere enorma,dar habar nu ai cui o dai.Ca are studii,si Arie era super studios,ca are recomandari de la X sau Y,de unde stii ca este sincer?Cred ca stiti cazul Sf Petru,episcop al Romei care s-a rugat 40 de zile la mormantul Sf Ap Petru ca sa i se ierte pacatetle din timplul vietii.Dupa 40 de zile,i s=a aratat Sf PA Petru si i-a spus.M-am rugat pt tine,si ti s-au iertat pacatele.Insa pentru hirotoniile facute ai sa dai socoteala singur.
Infricosator dar realist!
Eu nu ma refeream ca un lider adica sef ,cel mai tare cel mai mare si asa mai departe.Ma refeream la conducator,reprezentantul Bisericii Ortodoxe,cum este la catolici papa nustiucare asa si la noi.
Reply With Quote