"raul absolut este binele suprem pentru altcineva." poate, dar stii pt cine? pt aia nebuni. deja daca cineva crede ca raul absolut e bine, e clar ca a luat-o razna, dar exista si nebuni destui poate tocmai pt ca au fost supusi la rele peste capacitatea lor.
"In constiinta unui om inteligent indiferent de religia sa binele si raul ambele presupun limitarea libertatii. "
In constiinta mea libertatea e o latura a binelui si in opozitie cu raul de orice culoare.
"Deci in final e vina lui Dumnezeu?"
Sper sa existe alta alternativa (pe care nu am gasit-o) si o explicatie logica astfel incat sa nu se ajunga la concluzia asta.
"Sa luam albul si negrul. Daca le combini poti scoate o infinitate de culori intermediare, de griuri. Daca nu am avea alb sau negru nu am avea cu ce sa combinam culoarea ramasa si am ajunge la o singura culoare posibila"
Mai ai putin si zici ca binele si raul sunt acelasi lucru. Ca sa nu mai confuzi gandeste-te asa " rau e ce faci altuia si tie nu ti-ar place"...daca negi enuntul asta ajungi la varianta pt bine...deci sunt diferite si chiar opuse.
|