View Single Post
Vechi 23.11.2006, 18:17:45
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

poi eu desi nu stiu care este randuiala imi dau si eu cu parerea, si banuiesc ca daca la barbatzii obisnuitzi se specifica sa aiba capul descoperit subantzelegandu-se ca parul acestora este ceva mai scurt, atunci la femei capul trebuie sa fie acoperit pentru ca parul sa nu fie dezlanat sau imprastiat sau datorita miscarii sa capete diferite forme "electocutate", de exemplu daca slujba se tzine afara si e vant puternic, dar cum si barbatzii mai nou isi lasa parul lung si dezlanat, cred ca nu mai este nici o regula, doar eventual dupa o anumita varsta, sa nu te traga curentul, desi unele maici au in permanentza capul acoperit... oricum vechile credintze aratau o superioritate a celor ce purtau capul acoperit fatza de cei cu capul descoperit, mai tineri, dar respectul cu descoperirea capului cand intrii intr-o incinta se refera doar la barbat, femeia nefiind obligata la asha ceva, deoarece poate ca si parul fiind un element al frumusetzii feminine trebuie protejat, adica nu se arata oricarui indiscret...
Reply With Quote