Subiect: Budismul
View Single Post
Vechi 13.09.2008, 14:44:37
Askeladd Askeladd is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Eu nu stiu nimic despre aceasta religie,doar ca e prin China,Japonia.As vrea mai multe informatii .
Budismul este o religie care nu are zei, din acest motiv i se spunema mult o filozofie religioasa. Insa budismul are intelepti si invatatori cum ar fi Gautama Buddha ("Buddha" este un titlu, nu un nume, care inseamna "Cel trezit"). Gautama Buddha este Buddha-ul de care se vorbeste cel mai mult, insa el nu a fost nici primul, nici ultimul Buddha.

Ideea principala este ca existenta noastra materiala pe pamant duce, inevitabil, la suferinta. Budismul se bazeaza pe principiul "ce semeni, aia culegi". Daca facem rau ciuva, raul se va intoarce asupra noastra, numai ca se poate desfasura pe mai multe vieti. Acelasi principiu se aplica si la faptele bune(se intoarce binele deci). Budistii cred ca sufletul omumui este legat de suferinta si greselile sale pe pamant si nu reuseste din aceasta cauza sa se ridice la lumina. Din aceasta cauza sufletul se incarneaza si omul are parte de multe vieti in care are ocazia sa se indrepte.

Ideea ca omul este prin intr-un ciclu nesfarsit de vieti si suferinta este numita "Samsara", si prin conduita etica, altruism, invatamant, meditatie, introspectie, departarea de lumea materiala si fapte bune, omul poate scapa de acest ciclu si atinge starea de "Nirvana", fericire eterna.

(Asta pe scurt)

Reply With Quote