Subiect: HUB ORTODOX
View Single Post
Vechi 13.09.2008, 08:12:06
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxana25
sant casatorita legal de 8 ani dar fara casatorie religioasa eu sant ortodoxa iar sotul meu musulman ne putem cununa religios? dar totusii sa ramanem fiecare la religia noastra? am si o fetita de 6 ani pe care am botezato crestineste .va rog daca este posibil sa imi datii un raspuns nu mai stiu la cine sa apelez va multumesc
In primul rand rog adminul sa mute intrebarea la generalitati. Este un subiect foarte des intalnit si e bine de stiu ca:
[b]Taina cununiei este una din cele 7 taine asa cum probabil stie toata lumea. Ea nu poate fi valida (cum a spus si Iosif) decat atunci cand cei doi marturisesc acelasi Dumnezeu, aceeasi credinta. Daca unul dintre miri este de alta credinta atunci ce uneste Hristos? Cum poate cineva marturisi Tatal nostru sau Crezul daca el nu il recunoaste de Tata? In primul rand sa se boteze apoi sa se cunune. Este interzis prin canoane a face astfel de cununie fara botez. Ba mai mult mirii traiesc in inselare ca sunt cununati! Dar de fapt ei traiesc in continuare in curvie. Cei care deja au facut astfel de cununii e bine sa mearga la spovedit si sa caute o solutie pentru problema lor.
Reply With Quote