Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de georgeval
[Nu uita ca Dumnezeu este si iubire si dreptate. In El sunt nedespartite. Daca ar fi numai dreptate nimeni nu s-ar mantui, daca ar fi numai iubire toti s-ar mantui. Mantuirea tuturor, apocatastaza s-a combatut la sinodul V ecumenic. Ar fi indicat sa aveti in vedere si anumite lucruri dezbatute la sinoadele ecumenice, pe care nu le acceptati/accepti, insa este posibil sa primesti multe raspunsuri la intrebarile tale.
|
Nu am facut nici o afirmatie referitoare la "mantuirea tuturor". Nici nu cred in asa ceva.
Noi am mai dialogat (eram "mariann"- dar am fost "eliminat"; nu stiu de ce) si aveati un mod onest de a ridica probleme. Ce sa intamplat? In ultimele dvs. postari tot faceti afirmatii din care reiese ca eu as fi spus ceva ce nici prin gand nu-mi trecea (egalitatea dintre un pacatos si un drept dupa mia de ani; mantuirea tuturor).
|
Scuze, eu am ramas acelasi, de obicei sunt constant in gandire, deci asta am inteles din postarile tale, avand in vedere speculatiile. Nu am recunoscut stilul, fapt pentru care constat o schimbare in cazul tau. Mariann era mai maleabil, acum constat ceva rigid.