View Single Post
Vechi 07.09.2008, 17:35:12
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bunl
Pai ideea este: ce vină au acei copii că s-au născut din acei părinti? Au avut ei liberul arbitru de a alege din ce parinti să se nască? Dacă nu au avut de ales, iar ei nu au niciun păcat (cu exceptia celui originar, desi se poate pune si in aceasta privinta aceeasi problema), inseamnă că sunt pedepsiti pe nedrept.
Asta este ceea ce incearca logica sa demonstreze: noi suntem pedepsiti pentru un pacat pe care nu l-au comis si pe care nu aveau cum sa il oprească, pentru că nu au existat atunci. Dumnezeu este cel care harazeste cine din cine se naste si daca se naste, deci nici de pacatul de a ne fi nascut nu putem fi acuzati.
Dupa umila mea logica, mie mi se pare nedrept sa fiu pedepsit pentru un pacat pe care l-a savarsit primul meu stramos.
Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel
Capitolul 9

14.Ce vom zice dar? Nu cumva la Dumnezeu este nedreptate? Nicidecum!
15.Căci grăieste către Moise: "Voi milui pe cine vreau să-l miluiesc si Mă voi îndura de cine vreau să Mă îndur".
16.Deci, dar, nu este nici de la cel care voieste, nici de la cel ce aleargă, ci de la Dumnezeu care miluieste.
17.Căci Scriptura zice lui Faraon: "Pentru aceasta chiar te-am ridicat, ca să arăt în tine puterea Mea si ca numele Meu să se vestească în tot pământul".
18.Deci, dar, Dumnezeu pe cine voieste îl miluieste, iar pe cine voieste îl împietreste.
19.Îmi vei zice deci: De ce mai dojeneste? Căci vointei Lui cine i-a stat împotrivă?
20.Dar, omule, tu cine esti care răspunzi împotriva lui Dumnezeu? Oare făptura va zice Celui ce a făcut-o: De ce m-ai făcut asa?
21.Sau nu are olarul putere peste lutul lui, ca din aceeasi frământătură să facă un vas de cinste, iar altul de necinste?
22.Si ce este dacă Dumnezeu, voind să-Si arate mânia si să facă cunoscută puterea Sa, a suferit cu multă răbdare vasele mâniei Sale, gătite spre pierire,
23.Si ca să facă cunoscută bogătia slavei Sale către vasele milei, pe care mai dinainte le-a gătit spre slavă?
24.Adică pe noi, pe care ne-a si chemat, nu numai dintre iudei, ci si dintre păgâni,
25.Precum zice El si la Osea: "Chema-voi poporul Meu pe cel ce nu este poporul Meu, si iubită pe cea care nu era iubită;
26.Si va fi în locul unde li s-a zis lor: Nu voi sunteti poporul Meu - acolo se vor chema fii ai Dumnezeului Celui viu".
27.Iar Isaia strigă pentru Israel : "Dacă numărul fiilor lui Israel ar fi ca nisipul mării, rămăsita se va mântui.
28.Pentru că împlinind si scurtând, Domnul va îndeplini, pe pământ, cuvântul Său".
29.Si precum a proorocit Isaia: "Dacă Domnul Savaot nu ne-ar fi lăsat nouă urmasi, am fi ajuns ca Sodoma si ne-am fi asemănat cu Gomora".
30.Ce vom zice, deci? Că neamurile care nu căutau dreptatea au dobândit dreptatea, însă dreptatea din credintă;
31.Iar Israel, urmărind legea dreptătii, n-a ajuns la legea dreptătii.
32.Pentru ce? Pentru că nu o căutau din credintă, ci ca din faptele Legii. S-au poticnit de piatra poticnirii,
33.Precum este scris: "Iată pun în Sion piatră de poticnire si piatră de sminteală; si tot cel ce crede în El nu se va rusina".
Reply With Quote