View Single Post
Vechi 03.09.2008, 23:49:18
razvan_m
Guest

Implicit

Sora intru Hristos Nicoleta,

Stiu ca am citit undeva un articol de pe un site ortodox (l-am descarcat pe calculator) ca pe la anii 1200 si ceva, puterea militara a Imperiului Bizantin slabind mult, imparatul Bizantului si-a pus in gand sa se uneasca cu ereticul Papa, aceasta in ciuda Patriarhului Constantinopolului care se opunea fatis respectivei unificari cu erezia Papei.

Ca urmare, pentru a-i convinge pe calugarii athoniti, reprezentanti ai Papei, impreuna cu soldati bizantini au trecut cam pe la fiecare manastire athonita de atunci. Incerca sa-i convinga la inceput pasnic pe calugari, dar, de fiecare data, calugarii athoniti s-au opus de fiecare data argumentelor imparatesti si papale in numele dreptei credinte, cea una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Ortodoxie. Ca urmare, au fost schingiuiti, fie prin spanzuraare, fie prin taierea capetelor cu sabia, fie prin arderea pe ruguri [metoda specifica a Inchizitiei papale de a scapa de asa-zisii "eretici", dusmanii papalitatii in fond].

Fie ca prin rugaciunile acestor sfinti martiri athoniti sa nu ne lase Dumnezeu in voia valurilor acestei lumi in parte eretice, in parte demonizata in marea ei majoritate.

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul1

Razvan
Reply With Quote