pentru cei care n-ati ajuns azi la biserica, uitati aici o bucatica din Sf. Liturghie:
http://video.crestinortodox.ro/Sfanta_Liturghie_la_Biserica_Sfantul_Grigorie_Pala ma_Politehnica-20000162.html
si
Evanghelia Duminicii a XI-a dupa Rusalii: Pilda datornicului nemilostiv
23. De aceea, asemănatu-s-a împărătia cerurilor omului împărat care a voit să se socotească cu slugile sale.
24. Si, începând să se socotească cu ele, i s-a adus un datornic cu zece mii de talanti.
25. Dar neavând el cu ce să plătească, stăpânul său a poruncit să fie vândut el si femeia si copii si pe toate câte le are, ca să se plătească.
26. Deci, căzându-i în genunchi, sluga aceea i se închina, zicând: Doamne, îngăduieste-mă si-ti voi plăti tie tot.
27. Iar stăpânul slugii aceleia, milostivindu-se de el, i-a dat drumul si i-a iertat si datoria.
28. Dar, iesind, sluga aceea a găsit pe unul dintre cei ce slujeau cu el si care-i datora o sută de dinari. Si punând mâna pe el, îl sugruma zicând: Plăteste-mi ce esti dator.
29. Deci, căzând cel ce era slugă ca si el, îl ruga zicând: Îngăduieste-mă si îti voi plăti.
30. Iar el nu voia, ci, mergând, l-a aruncat în închisoare, până ce va plăti datoria.
31. Iar celelalte slugi, văzând deci cele petrecute, s-au întristat foarte si, venind, au spus stăpânului toate cele întâmplate.
32. Atunci, chemându-l stăpânul său îi zise: Slugă vicleană, toată datoria aceea ti-am iertat-o, fiindcă m-ai rugat.
33. Nu se cădea, oare, ca si tu să ai milă de cel împreună slugă cu tine, precum si eu am avut milă de tine?
34. Si mâniindu-se stăpânul lui, l-a dat pe mâna chinuitorilor, până ce-i va plăti toată datoria.
35. Tot asa si Tatăl Meu cel ceresc vă va face vouă, dacă nu veti ierta - fiecare fratelui său - din inimile voastre.
(Matei 18, 23-35)