View Single Post
Vechi 31.08.2008, 13:19:23
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de C-tin
Citat:
Īn prealabil postat de mirelat
dar sa stii ca eu una nu ma duc intr-o casa in care stiu ca nu sunt binevenita; prin extrapolare, nu m-as mai duce la acea biserica daca in loc de liniste imi aduce griji si ispite. nu forta nota, lasa lucrurile sa se linisteasca, se vor lamuri cu timpul. Doamne ajuta!
Dar cum ramane cu sfatul Sfintilor Parinti, cum ca locul pe care esti ispitit sa nu-l parasesti pana cand nu depasesti ispita!
Cine stie daca ispitele astea nu erau ingaduite chiar de Dumnezeu pt inaintare duhovniceasca a Dorinei!
Un prag duhovnicesc foarte serios! -Sa iubesti pe cei ce-ti fac rau!

Si am sa continui si cu o mica intamplare, ca oricui i se poate intampla in viata:
Impreuna cu o verisoara am organizat o reuniune de familie si cu parastas pt pomenirea celor morti. Mult efort si cheltuiala ca sa-i aduni pe toti din familie laolalta.
Ei bine chiar in Ziua Sf.Marii, un unchi la bautura si-a pierdut controlul si a injurat-o pe verisoara mea trantind-i si-un scuipat in fatza! Fara motiv! Reactia verisoarei mele m-a uimit teribil! Foarte, foarte calma, a tacut cateva clipe ganditoare, dupa care i-a zis: -Iti multumesc, Dumnezeu sa te binecuvanteze! Dupa raspunsul asta asa o liniste si pace s-a asternut la masa, ceva incredibil! Hristos biruise!
A doua zi normal ca am intrebat-o curios pe verisoara mea, ce a simtit cu adevarat in acel moment!
Mi-a zis, o mahnire de nedescris, ca si cand un gol i se puse in suflet si-o gaura in pamant se deschise gata s-o inghita, asa de rau s-a simtit, gandind atunci in fractiuni de secunda uite pt ce m-am chinuit eu?. Si cu toate astea a raspuns ceea ce a raspuns. Ce puteam sa mai zic si eu! Am felicitat-o cu drag! Bravo! Trecuse cu brio peste incercare!

Aceste doua pareri pe care le-am gasit prin bunavointa cucerniciilor voastre le-am intilnit si in discutiile avute cu parinti duhovnicesti sa cu frati intr-u credinta.Cred ca ceea ce spune Constantin este mai aproape de spiritul invataturii Sfintilor Parinti si de modul cum gindesc si eu.In aceea biserica s-au intimplat niste lucruri si eu, cu, sau fara voia mea m-am trezit intr-o poveste din care eu nu faceam parte si asta din prea mult exces de zel.Dar a trecut,am tras niste invataminte iar acum cind fac un bine ma ascund ca si cum as merge la furat si sunt atenta sa nu afle prea multa lume.Aceea verisoara de care ati scris este o crestina adevarata!(fericiti facatorii de pace...)Vreau sa va spun ca atunci,in Saptamina Mare cind ma ocarau si incercau sa ma scoata din biserica aveam asa o fericire in suflet si o liniste cum nu pot sa va descriu,dar dupa ce mi-au adus lucrurile acasa m-am tulburat!
Reply With Quote