În prealabil postat de adrian010155
Draga toma_nec, chiar daca ai incercat sa subliniezi ca esti necredincios, ti-ai ales un nume de apostol. Desigur, nu voi putea sa-ti dau un raspuns inteligent, asa cum ceri, pentru ca mi-ar depasi capacitatile, dar iti voi explica, asa, cu cuvinte simple, care este importanta prezentei copilului in Biserica, inca de la varste fragede. Asadar, dragul meu, in Biserica nu se produce nici o indoctrinare si, oricum, este un nonsens sa vorbesti de indoctrinare a unui copil, care este atat de mic incat nu pricepe, deocamdata, nimic, precum tu insuti spui. In schimb, draga Toma, copilul aflat in Biserica este mangaiat de Dumnezeu in momentul in care coboara, El insusi, ca Prunc, pentru savarsirea Sfintelor Taine. Crezi ca ar fi bine sa-l lipsesti pe copilul tau de o asmenea bucurie a sufletului? Crezi ca ar fi bine sa-l indepartezi de Dumnezeu? Iti pun aceste intrebari pentru ca, deocamdata, tu decizi pentru copil. Ai absoluta libertate. Nimeni nu va incerca sa te convinga sa duci copilul la Biserica. La Biserica Ortodoxa nu vine nimeni ademenit sau indemnat cu nu stiu ce promisiuni s.a.m.d. La Dumnezeu, omul vine in deplina libertate, cu toata inima lui. Gandeste-te ca libertatea copilului, in momentul de fata, esti tu. In ce te priveste, esti absolut liber sa crezi ce vrei si sa faci ce vrei, dar esti responsabil de felul cum gestionezi libertatea copilului tau.
|