View Single Post
Vechi 25.08.2008, 16:57:44
toma_nec toma_nec is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Idoctrinarea cu masura in cazul apropierii de biserica este benefica pentru toti. Copilul din pruncie trebuie neaparat impartasit cit mai des cu trupul si singele Mintuitorului. Nu numai eu ci multi altii iti pot spune sigur ca este cea mai mare protectie divina lui si a intregii familii.

Observ ca esti forte legata de conotatiile negative ale unor cuvinte,...sumbrul in cazul bisericii reprezinta acel spatiu de rugaciune si meditatie in liniste si mai ales pace cu care nu ar fi rau sa obisnuiesti copilul deoarece dupa cum vezi vin vremuri tot mai grele pentru tineret si pentru toata lumea si singurul adapost va fi acea austeritate oferita de locurile "umbrite" si linistite din biserica
Admir ca primul raspuns a continut totusi cel putin o nuanta de sinceritate mentionant ca totusi e vorba de indoctrinare aici, iar specificarea "cu masura" imi confirma ingrijorarile ca expunerea la elementul religios trebuie facuta cu atentie cel putin.

Sunt legat de conotatiile simbolurilor din mediul bisericesc, toate concepute sa impresioneze si sa atraga atentia de la anumite aspecte ce tin de regulile normale de moralitate, invaluind totul intr-o atmosfera mistica cu rol de a mari iluziile proiectate. Mi se pare un spatiu mult prea pretentios pentru ceea ce isi doreste sa ofere celor ce ii calca pragul ..
Reply With Quote