Citat:
În prealabil postat de marcos
Pun o problema: nu este nicio diferenta de fond privind Taina Maslului, de obste sau ... pentru un singur bolnav. Sesizez insa o chestiune sensibila: cum se face ca, o data ce pentru Taina Maslului se recomanda - chiar obligatoriu, daca e posibil - spovedania inainte, iar in cazul savarsirii Maslului de obste, nu se insista chiar deloc asupra acestui aspect? Urmariti - preotii - in Molitfelnic, inainte de inceperea randuielii Maslului care sunt indicatiile cu rosu: se recomanda excat spovedania crestinului inainte!!! Asadar, ce se intampla de fapt?!!
|
Dupa stiu eu Taina Sfantului Maslu - insemna o slujba tinuta de trei sau mai multi preoti unde credinciosi merg cu ulei,faina si cu lucrusoare ale celor din casa.Din faina sfintita si ulei se face mancare pentru cei de acasa fara a se arunca nici macar un strop.De aceea uleiul nu se foloseste de ex.la prajeli unde fara sa vrei mai arunci cate un pic.Lucrurile duse se spala separat de celelalte rufe iar apa se pune undeva in pamant unde nu se arunca gunoi.Pentru sanatate, spor,indepartarea lucrurilor rele se participa la noua masluri(asa am auzit si eu de la femeile mai batrane participante).Se spune ca un bun crestin ar trebui sa se spovedeasca si sa se impartasasca la 40 de zile sau poate mai des daca simpte nevoia si atunci bineanteles ca esti spovedit,impartasit cand participi la slujba, dar Dumnezeu ajuta chiar daca mai facem si greseli numai ca cel mai des ne amintim de aceste slujbe la mari nevoi!