Subiect: Inaintea mortii
View Single Post
Vechi 18.08.2008, 06:34:11
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mara2008
Buna tuturor,poate suna bizar dar sper ca printre voi sa existe persoane ce au stat in ultimile saptamani si zile ale cuiva pe moarte si imi poate spune cam la ce comportament sa ma astept,de ce intreb pentru ca descopar mereu ceva nou si uneori un gr de teatru si daca gresesc sper ca Bunu Dumnezeu sa ma ierte.multumesc,numai bine tuturor
Draga Mara parerea mea este ca e f. greu (ca sa nu spun imposibil) sa existe o "retzeta", un sablon de comportament, pentru o persoana al carei timp de trecere dincolo s-a apropiat. Cred ca acel comportament este ff variat si depinde de multi factori printre care as enumera eu: boala ce o are, evolutia spirituala, caracter,etc.Unii se manifesta demn, fara a isi face publica durerea, altii sunt intr-o vaicareala continua, altii mai putin credinciosi sunt cuprinsi de disperare si cate si mai cate fatzete.Din ce am vazut eu la persoanele apropiate mie si care acum nu se mai afla printre noi, toate dar absolut toate au avut cam in ultima saptamana inainte de "trecere" o "pseudorevenire" spectaculoasa.. in sensul ca incepusera sa aiba din nou pofta de mancare, ravneau la unele alimente pe care poate ca nu le mai gustasera de ani de zile.. deci din punct de vedere fizic chiar aveai impresia ca isi vor reveni.. dar .... aceasta stare nu a durat mai mult de cateva zile ptr ca mai apoi sa se produca inevitabilul.
In cazul bunicii mele( persoana cea mai draga mie in aceasta lume)intrucat apropierea la nivel spiritual dintre noi doua era ff mare, eu am simtit cand se apropie sfarsitul, astfel incat am putut fisau constientizeaza nimic din jurul ei , TOTAL GRESIT!!! acum am certa convingere ca stia tot, simtea tot!! Eu am aprins lumanarea pe care am incercat sa i-o prind intre degete si lucru fantastic, desi precum am zis era in coma, totusi, asa , cu ochii inchisi, a strans lumanarea in mana ei cu o forta incredibila, ca pe un lucru de mare pret!! iar eu repetam mereu cu glas tare rugaciunea inimii:DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL" constienta fiind ca ma va auzi si ca o va repeta si ea in inima ei.. iar din ochii ei inchisi, a curs o lacrima!!!!
Reply With Quote