View Single Post
Vechi 16.08.2008, 12:39:18
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Pilda cu bogatul si Lazar este singura in care mortii vorbesc. Acest lucru este in contradictie cu ce spune Sfanta Scriptura: "CEI MORTI NU STIU NIMIC". Dvs. va agatati, cu disperare, de aceasta pilda ca sa va confirme o teorie, dar pirdeti chiar invatatura pildei. Daca este adevarat ca mortii vorbesc, trebuie sa mai existe, in Sfanta Scriptura, cel putin inca o intamplare asemanatoare. Se stie ca Dumnezeu repeta un adevar, si il accentueaza. Unde se mai arata ca mortii vorbesc?

Nu mai există alte evenimente asemănătoare decât in mintea ta si a ereticilor adventisti care te-au indoctrinat. Ti-am dat de atâtea ori versetele celelalte in care cei decedati vorbesc:

La schimbarea la fată Hristos STĂ DE VORBĂ CU DOI PROFETI care trăiseră cu
sute de ani inainte: Moise si Ilie.

Luca 9 .29 Si pe când se ruga El, chipul fetei Sale s-a făcut altul si imbrăcămintea Lui albă strălucind. Si iată doi bărbati vorbeau cu El, care erau Moise si Ilie.
Biblia ne invată că Ilie a fost inăltat la cer , dar Moise era mort. Deut. 34.5 (Si a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, in pământul Moabului)

Si textul care fundamentează teologia pogorârii in Iad a lui Hristos Dumnezeu:

1 Petru 3.18-19 …Hristos… El cel drept pentru cei nedrepti, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât si a propovăduit si duhurilor tinute in inchisoare, Care fuseseră neascultătoare altădată, când indelunga-răbdare a lui Dumnezeu astepta, in zilele lui Noe…
1 Petru 4.6 Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORTILOR, ca să fie judecati ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

In 1 Reg cap 28 este relatata o sedinta de spoiritism la care participă damnatul rege Saul, care avea să fie pedepsit de Domnul:
8. au venit la femeie noaptea; si i-a zis Saul: “Rogu-te, ghiceste-mi chemand un mort si scoate-mi pe cine iti voi spune eu!” 11. Atunci femeia a intrebat: “Pe cine sa-ti scot?” Raspuns-a el: “Pe Samuel sa mi-l scoli!” 13. I-a zis regele: “Nu te teme. Spune-mi ce vezi?” Si raspunzand, femeia a zis: “Vad parca un dumnezeu, iesind din pamant”.
14. “Ce infatisare are?” a intrebat-o regele. Ea a raspuns: “Iese din pamant un barbat foarte batran, imbracat cu o haina lunga”. Atunci a cunoscut Saul ca acela este Samuel si a cazut cu fata la pamant si s-a inchinat.
15. A zis Samuel catre Saul: “Pentru ce ma tulburi, ca sa ies?” Iar Saul a raspuns: “Imi este tare greu; Filistenii se lupta impotriva mea, iar Dumnezeu S-a departat de mine si nu-mi mai raspunde nici prin prooroci, nici in vis, nici in vedenie; de aceea te-am chemat, ca sa ma inveti ce sa fac”.

In Biblie există peste 20 de locuri in care Dumnezeu le interzice ferm copiiilor lui Israel si apoi crestinilor să cheme mortii. Dacă persoanele trecute in lumea cealată nu mai existau atunci de ce interzice Domnul orice formă de spiritism. Nu era mai simplu să le spună copiilor lui Israel că acestia nu sunt constienti?

Lev 19. 31 Să nu alergati la cei ce cheamă mortii, pe la vrăjitori să nu umblati si să nu vă intinati cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. La fel si Iesirea 22.18, Lev.20.6, Dt.18.10, Iesirea 29.4. etc.

Sper ca măcar atât bun simt să ai domnule Vasinec (Mariann) să iti ceri scuze fată de noi pentru că ne-ai crezut ignoranti si ai incercat să ne manipulezi prosteste spunând că nu mai există nici o relatare in Biblie in care mortii vorbesc in afară de Luca 16.