View Single Post
Vechi 15.08.2008, 15:34:12
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut
Adrian,

Ne-ai dat amandurora un raspuns luuung si evaziv... Esti de acord cu mine ca, pana sa-mi deschid inima, trebuie sa am niste raspunsuri concrete la ceea ce ma framanta. Am sa te anunt cand voi lua hotararea sa ma pocaiesc, dar sa stii ca intrebarile nu se vor opri atunci! :)

Danyel,

Nu prea m-ai convins cu replica ta. Eu m-am referit exact la cei adormiti in pacat si tu spui ca pozitia categorica a Bisericii este ca "Biserica a invatat ca pentru cei care in mod voit au respina pocainta si intoarcerea la Dumnezeu, nu se mai poate face absolut nimic, aceasta ipoteza este respinsa din start". De acord cu tine, dar mai incolo ceea ce ne scrii contrazice ce spuneai cu cateva randuri mai sus... Dragostea lui Dumnezeu este pe perioada vietii, altfel iadul este locul maniei si razbunarii Lui pe necredinciosia noastra, nu? Caci Hristos zice clar: [color=red]ADEVARAT ZIC VOUA[/color]: de nu va veti intoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra in imparatia cerurilor. si de nu se va naste cineva de sus, nu va putea sa vada imparatia lui Dumnezeu. si daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi. Si cate citate mai sunt!

Pavel a sperat in mila Domnului, nu neg, dar mai sus Domnul a vorbit [color=red]adevarat[/color]!

Si eu am dat si voi mai da pomelnice pentru adormitii familiei mele si cei cunoscuti, sperand ca si Pavel ca poate-poate... Insa apelez la teologii de pe forum, daca o fi cineva de competenta asta, sa imi explice pozitia Bisericii ortodoxe relativ la problema ridicata.
Draga Florin,problema cu oamenii rai este ca daca ar fii pusi in Rai,s-ar chinuii foarte tare.Lor le place Iadul.le place ura,mizeria sufleteasaca,egoismul,blestemul.Nici daca i-ar lega omnul in Rai si nu ar sta acolo.Cat despre cei pe care rugaciunile bisericii ii scoate din iad,este voba de oamenii care au un fond sufletesc bun,insa au avut si caderi,destul de mari,si care in Iad constientizaeaza ce au fact in aceasta viata.Este vorba de draostea cu care te rogi pt cei din iad.Sa sti ca Domnul cu grei refuza dragostea sincere a unui om,oricat ar fii el de pacatos.Dragostea este cea care scoate din iad,prin itermediul slujbelor,sau chiar numai printr- simpla rugaciune.
Reply With Quote