View Single Post
Vechi 08.08.2008, 20:59:42
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Referitor la legi, legea obliga pe doctor sa informeze pacienta referitor la toate investigatiile si procedurile pe care i le face. In ultimii ani, orice procedura invaziva se face dupa ce pacientul semneaza o hartie in care scrie ca este de acord cu acea procedura, ca i s-a explicat procedura, beneficiile si riscurile ei si ca e de acord sa se efectueze procedura.
Nu am facut avort, nici nu am vazut decat nasteri pe la ginecologie, asa ca nu stiu in ce forma e hartia respectiva.
Medicul nu are dreptul sa duca pacienta cu vorba, sa-i spuna ca face avort si de fapt sa nu faca! Are insa dreptul sa refuze sa faca avorturi. Medicul poate doar sa explice riscurile avortului, sau beneficiile sarcinii. Nici macar motivul avortului nu e obligatoriu de spus medicului, decat daca pacienta doreste.
Am fost la o prietena bolnava la ginecologie si am vazut pe hol cateva femei programate pentru avort, m-a impresionat una, asa spunea tuturor ca face avort din cauza sotului care nu-si doreste atunci copil! Alta, pur si simplu, plangea! Una singura era foarte linistita. Daca medicul vede ca femeia nu e decisa sa faca avort, ii mai da timp sa se hotarasca, din cate stiu, dar trebuie si sa o informeze ca are o perioada de decizie, dupa care nu se mai poate face avortul si ca e mai putin riscant avortul cu cat sarcina e mai mica.
Reply With Quote