View Single Post
Vechi 06.08.2008, 19:51:21
BogdanF BogdanF is offline
Member

Data înregistrării: 20.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de question
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu celor care nu cred ? Sunt sigur ca aici sunt credinciosi mult mai documentati ca mine si e posibil sa gasesc raspunsuri si argumente.Am mai multi amici straini si romani care nu cred ca exista Dumnezeu si nu detin cultura religioasa necesara pt a castiga o dezbatere.
Sper sa fi fost destul de clar in randurile de mai sus,daca nu,o sa mai completez pe parcurs.
In Biblie scrie ca existenta lui Dumnezeu se vede clar din lumea zidita, astfel incat nimeni nu poate avea nici o scuza. Este posibil sa argumentezi rational existenta lui Dumnezeu si veridicitatea crestinismului, dar asta nu va convinge decat pe cineva care e deschis la minte. Cine nu vrea sa creada nu va crede indiferent ce ii vei arata si cate minuni va vedea. Nici evreii nu au crezut in Hristos, chiar daca au vazut atatea minuni.

So, in mod rational poti argumenta existenta lui Dumnezeu in mai multe feluri:

1. Universul are nevoie de un Creator, de o cauza ca sa existe. Universul nu este etern (consecinta a legii a 2-a a termodinamicii), deci trebuie sa il fi cauzat Cineva sau Ceva.

2. Teoria evolutiei este un fiasco total, nu exista absolut nici cea mai mica dovada ca ceva ar fi evoluat vreodata in altceva. Detalii la www.answersingenesis.org (vezi ca e un site non-ortodox, nu tot ce e acolo e bun).

3. Exista dovezi destul de clare ca varsta Universului si a Pamantului nu are cum sa fie de atatea miliarde de ani cate se spune.

4. Exista dovezi destul de bune ca crestinismul (ortodox) este singura religie adevarata, si ca tot ce scrie in Biblie este adevarat.

Daca vrei detalii, scrie-mi un mesaj.

Doamne ajuta!

Bogdan.
Reply With Quote