Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Nu compara,oricum, visele parintelui Cleopa cu visele noastre, ca nu ne ridicam noi la apropierea lui de Dumnezeu. Nici la luptele lui.
Visele sunt amestec de fals si adevar: pot fi adevarate, asa cum pot sa fie doar dorintele noastre, asa cum pot sa fie inselare.
Da, gandesc ca e posibil sa gasesti rezolvarea unei probleme in vis.
|
nu trebuie sa fii calugar ca sa ai lupte de calugar.sunt persoane care duc lupte mai ceva ca ale parintelui cleopa,si fara sa fie pregatiti cum a fost el.de pilda,demonizatii.am vegheat 2 luni o demonizata intr-o manastire acum multi ani,un om nepregatit pentru lupta ce a dus-o.stiu ce vedea,ce auzea,ce limbi straine incepuse sa vorbeasca,ea nestiind nici o limba in acel moment.pentru mine,adevaratii calugari sunt cei ce se trezesc bagati in batalii pentru care nu se simt pregatiti si pe care le duc pana la capat;nu calugarii consacrati sunt eroii,ci oamenii de rand,ce duc lupte ce nu sunt date nici calugarilor.in concluzie,un om se poate ridica la masura parintelui cleopa,si chiar mai sus.cat despre vise,nu ai inteles ce am vrut a zice.am spus ca par cleopa afirma ca toate visele sunt de la draci.apoi am spus ca a spus asta ptr ca nu a visat ce trebuie,adica vise gen cel cu manastirea barsana.nu avea indeajuns experienta si exercitiul visului,ca sa poata afirma ca exista si vise de la dzeu si exista si mijloace ca sa iti dai seama ca sunt de la cer si nu de la diavol.acum ai preceput,lidio?e si asta un dar,sa ai vise de la dumnezeu si sa recunosti si sursa lor.cunosc cateva persoane ce au acest dar.viseaza la metru cub,de folos lor,si altora.