Citat:
În prealabil postat de Noesis
Voi nu stiti de taierile de copaci masive care s-au facut in Bucovina de la caderea comunismului? Eu am vazut, acum cativa ani, spre groaza mea, dealuri si munti pur si simplu acoperite de cioturi, toti copacii fiind taiati. Si nici pana in ziua de azi, nimeni nu s-a gandit ca acea regiune (si care sufera de inundatii acum) care a fost bractic barbierita ar trebui reimpadurita. Au fost lacomi si au vandut lemn si multi s-au imbogatit, si-au facut case...acum se vede ce se intampla.
|
Noesis,
Ce bine ar fi ca tu, eu si altii dupa ce ne intoarcem din Occident, relaxati, cu bani in banca sa-i vizitam cu masinile noastre frumoase si sa avem pretentia sa vedem maramuresenii la fel smeriti care se zbat in saracie crunta, nu? asa numai pentru pastrarea ecologica a zonei, pentru delectarea OCHIULUI NOSTRU si sa nu cumva sa-si dezvolte cele citeva hectare, deseori impadurite pe care le-au primit. Adica voi taranilor ramineti saraci, sa cada casa pe voi, si nu va atingeti de nimic de pe pamintul vostru , ca NU O SA MAI FIE FRUMOS ca in ELVETIA ci o sa privim doar cioturi....asta ca sa nu mai intram in subiectul bataii de joc sistematice din partea politicienilor care a fost atunci si care continua cu brio.
Priveste si acum cita mistocareala are loc in timpul vizitelor oficiale la sinistrati.
Lucrurile nu le putem privi asa de superficial. Am stat de vorba cu austrieci si sa stii ca si ei pe vremuri, pina cind s-au imbogatit, si deci RELAXAT, au defrisat intr-o veselie si au excavat riurile pentru beton, ...dupa care s-au intors la FRUMUSETE...