Subiect: rugaciunea
View Single Post
Vechi 16.11.2006, 11:28:32
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maricica
Eu cred ca depinde de fiecare in parte. Daca dumneavoastra, maria55, considerati ca va vine mai usor sa va rugati cu ochii inchisi, de ce n-ati face-o? Cred ca totul depinde de cum ne simtim mai aproape de Dumnezeu. Singura conditie este sa vizualizam pe cel caruia ne adresam. De aceea au aparut icoanele, sa ne ajute sa ne gandim la acel sfant.

Si pentru ca icoanele sunt atat de utile, am sa inserez o imagine cu Fecioara Maria. Sper sa va placa si sa fie utila dupa ce va fi sfintita (daca va ajunge vreodata in stadiul de icoana).[image=http://D:muzicaflorinde pe hdd-ul pe care s-a pus windowsinformatii pentru maride adunat maripoza mari on 192.168.1.2]
Maricica draga,
te rog sa citesti "Parintele Cleopa ne vorbeste", cartea intitulata "despre vise si vedenii". De asemenea, sa citesti volumele aparute despre rugaciunea inimii unde vei gasi ce am postat eu.
Nu trebuie sa-ti imaginezi nimic in timpul rugaciunii asta ne spune parintele si este de crezut pentru ca PRACTICA rugaciunea inimii. Vorbea din experienta si explicatiile lui sunt foarte logice.
Lasati icoanele in pace pentru ca nu au legatura cu rugaciunea.
Te rog sa nu mi-o iei in nume de rau dar, neavand experienta practica a rugaciunii, evita sa dai cu presupusul. Rugaciunea este un lucru foarte serios si foarte greu totodata.
daca nu ai cu cine te sfatui, poti gasi multe carti despre Rugaciunea inimii. In toate se spune acelasi lucru si te invata cum sa te rogi.
Rugaciunea este ca si iubirea: SE INVATA.
Daca incercam sa ocolim procesul invatarii, o facem din orgoliu dar, nu este nimic autentic. Iar rezultatele vin cu inaintarea in varsta cand ni se mai domolesc patimile si hormonii sunt la locul lor.
In practica, rugaciunea si hormonii nu sunt compatibile.
Sunt casatorita dar, practicam rugaciunea, ziceam eu ca este foarte bine si ... la un moment dat, m-am simtit total detasat de conditionarea fizica, trupeasca a sexualitatii. Si asa am realizat ca este o conditionare. Fara ea, te simti ca si cum te eliberezi si esti foarte senin, nu te poate influenta nimic.
Bineinteles ca aceasta etapa nu a durat decat cateva saptamani.
Deci nu prea poti sa imbini, cum se spune in popor "si capra si varza".
Darul rugaciunii, cat ne-am stradui noi, tot la maturitate vine, chiar daca noi incercam sa urgentam putin.
Reply With Quote