Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=tl&f=20...si te duci la primul topic,primul mesaj.
"Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului."(Iisus Hristos Dumnezeu)
draga Jan,
Pot sa bag mina lui doctor Watson in foc,ca tu nu te-ai spovedit de acest pacat infricosator(poate nici de altele,ca si mine de altfel)...iar Dumnezeu ne spune ca cel ce se face vinovat de asa ceva este vrednic de gheena focului si nu de Sfinta Impartasanie si de Imparatia Cerurilor.
Ca sa ma folosesc de interpretarile tale rasucite si gresite....acum te-ai prins de ce nu te lasa Dumnezeu sa te impartasesti...prin intermediul preotilor.
Ti-as fi dat un sfat,sa te spovedesti intii si macar sa nu maninci in ziua Sfintei Liturghii(citeva ore,nu mai mult)...si eu cred ca Domnul se va milostivi de tine...dar se pare ca nici in genunchi nu mai vrei sa stai,nici preot sa mai vezi...ce sa mai zic de duhovnic.
Si cind ma gindesc ce tinar extraordinar erai acum citiva ani,cind ne-am intilnit pe forumul parintelui Nistea...si acum ai multa rivna si energie,dar indreptata aiurea...parerea mea.Oricum cred ca stai putin mai bine ca mine...care desi indreptat binisor...nu am nici rivna,si plecind de aici,nici energie.
Domnul sa ne ierte si sa ne miluiasca!
PS....asa ne rugam,unii dintre noi...Doamne ajuta!
|
Pai eu nu mananac inainte de Sf Liturghie si deci inainte de a ma impartasi.Apoi ce am sucit si interpretat eu gresit?Preotii care nu au vrut sa ma imaprtaseasca nu au facut-o fiinca stiau de vrun pacat de-al meu,pentru ca nu ma spovedeam la ei.In schimb,aveau nevoie de mine la strana,sa cant,insa eu nu ma duc la Litrughie ca la spectacol,sa dau recitaluri,si apoi sa iau anafura si sa plec acasa.Ei asta inteleg prin Liturghie,ei sa consume toate Sf Taine,iar noua sa ne dea anafura.Cam cum spuneau iudeii despre pagani,si Mantuitorul i-a citat,foarte fain,prin gura femeii cananeence:"da,dar si cainii(adica noi,cei nehirotoniti) manaca din farmiturile ce cad de la masa Stapanului".
Apoi spui ca eu nu ma spovedsc,ca eu nu stau in genunchi,de unde le scoti?Esti exact un ortodox desavarsit,cand nu mai ai argumenete,incepi sa jicnesti.Apoi,daca tot esti in Anglia,du-te pana la Essex,si vezi ca acolo ucenicii Par Sofronie si indirect ai Sf Siluan se impartasesc la fiecare Litrurghie,si tin posturile randuite,asa cum sunt ele.
Daca insa tu te-ai dus in Occident,si nu inveti nimic din felul de atraii crestinismul al celor nou convertiti,ai ramas la baltoaca de compromis si caldicei a roamnilor(cu cateva exceptii).
Eu tocmai ca am fost pe acolo,si de la ei am luat energia de a iubi pe Hristos,de a spune adevarul,de anu lingusi,pe care o au noii convertiti.
de la ei am inteles cuviontele Mantuitorului ca"multi din cei dintai vor fii pe urma,si pe urma vor fii intai".
te inteleg,stiu cu msunt cei ca tine,care cred ca daca zici "sarut-mana parinte",te ploconesti in fata unui preacucernis sau preacuvios,iti mai da si o mana de anafura si gata,esti fericit.Mie nu-mi trebuie lasitate,nu-mi trebuie umilinta in gfat nici unui om,caci Domnul ne-a creat demni,si pentru demnitatea noastra de Fii ai lui Dumnezeu,nici moartea nu este prea mare jertfa.