stai Jane,nu te ambala,ca mie imi plac tare mult fripturile...cum sa zic ca mincarea de carne e pacat...ce, nu am citit si eu ca ce iese din gura omului spurca ...si nu ce intra ?
Dar sa consideri postul pacat(in vederea impartasirii cu Sfintul Trus si Singe)...o fi pacat ?....adica daca simbata sa zicem,unul incearca sa traiasca mai curat,sa nu se enerveze,sa nu injure,sa nu judece prea mult,sa nu mearga la chermeze...si sa manince o fasole si sa bea o cana de ceai...pe acesta tu spui ca-l da biserica anatemei ?...si se supara dreptii din Cer pe el ?
Ca si fasolea e materie,ca si carnea...de ce carnea ar fi buna si fasolea nu ? Sau vinul si berea bune...ceaiul si apa nu ?
Adica toti Sfintii,si monahii,si Dumnezeu in pustie......si noi in cele 4 posturi de peste an,cum se face simbata( sau joi ) gata,comutam pe fripturi si vin ?
Sau poate o fi diferenta intre cum intelegem noi postul in regatul unit si cum intelegeti voi la tulcea ...la noi postul este ceva pozitiv,tocmai ca il ajuta pe Dumnezeu sa lucreze cu oamenii,curata templul Duhului Sfint si ii impiedica pe martienii cu 2 antene sa-si faca de cap.
Dar despre cei care se impartasesc la catolici sau greco-catolici...ce spune Biserica ?
draga Jan,sper sa citesti acest mesaj intr-o nota mai.....optimista!
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/4simpartasanie.htm
PS.sper sa nu se prinda adminul ca am deviat de la rugaciune ...si sa ne stearga mesajele.